Αυτό ένιωσα παρακολουθώντας  την εκπομπή από το πρώτο λεπτό της έναρξης. Μην αναρωτιέστε γιατί… Από το 1990  η πρωινή ψυχαγωγική ζώνη έχει παραμείνει τόσο ακλόνητα ίδια, στην θεματολογία, στις ενότητες, στο στήσιμο, όσο τα μαλλιά της Ζωζώς Σαπουντζάκη και οι συνταγές της Βέφας Αλεξιάδου.

Από το 1990 έως το 2014, ο πρωινός καφές της Ρούλας Κορομηλά άλλαξε τίτλους παρουσιαστές και παρουσιάστριες, αλλά εκτός από κάποιες προσπάθειες που τις καταβρόχθισε η καλή πρόθεση πριν ακόμη γεννηθούν, οι πρωινοί τηλεθεατές παρακολουθούσαν 25 χρόνια το ίδιο έργο. Κανένας, ποτέ δεν τόλμησε να ρισκάρει ν ‘ αλλάξει το «πακέτο» σε βαθμό που ο κόσμος στο άκουσμα «πρωινός καφές» να θυμάται ακαριαία δυο πρόσωπα: Ρούλα Κορομηλά και Ελένη Μενεγάκη.

Το καλοκαίρι όταν άκουγα και έβλεπα τις δηλώσεις του Μάρκου Σεφερλή σχετικά με το πρωινό πρόγραμμα, όχι μόνο υπήρξα επιφυλακτική, αλλά τον είχα χαρακτηρίσει σχεδόν αλαζονικό. Πίστευα και πιστεύω ότι η πρωινή ψυχαγωγική ζώνη, λειτουργεί περίπου σαν ηλεκτρική καρέκλα για όσους παίζουν τον ρόλο των παρουσιαστών. Από το πρώτο λεπτό έναρξης της εκπομπής του mega κατάλαβα ότι ο Μάρκος επιτέλους μοιράζει αυθόρμητα χαμόγελα που τόσο έχουμε ανάγκη. Ο τρόπος που παρουσίασε τους συνεργάτες και τον εαυτό του, ήταν τόσο ευχάριστος και γλυκός που κατάφερε κάτι εξαιρετικά δύσκολο: να μεταδώσει την παρεΐστικη ατμόσφαιρα μιας κεφάτης αληθινής παρέας ανθρώπων. 

Ο Μάρκος μπήκε στην πρωινή ζώνη για να νοιώσουμε τελικά ότι αυτό που έχουμε ανάγκη τούτη την εποχή, είναι οι αυθεντικοί άνθρωποι. Αυτό που κλήθηκε να κάνει είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς είναι πάρα πολύ εύκολο να κατρακυλήσει από το ευχάριστο, εύπεπτο, αγαπησιάρικο στο γελοίο. Το να μοιράζεις χαρά, είναι τόσο μα τόσο δύσκολο πια, όσο και το να πεις χωρίς δεύτερη σκέψη σ’ έναν άνθρωπο «σε πιστεύω». 

Όσο για τους συντελεστές… Καταρχήν η  γυναίκα του. Με τον τρόπο που την παρουσίασε αλλά και με τον τρόπο που μίλησε η ίδια, κάνει πολλές από μας να θέλουμε να της τηλεφωνήσουμε για να μάθουμε ποιο είναι το νούμερο του ξανθού που χρησιμοποιεί, χωρίς να κομπλάρουμε  ότι θα μιλήσουμε πρώτα με την αλλοδαπή τραπεζοκόμο της οικογένειας των Σεφερλαίων.

Μεγάλη έκπληξη και το πώς ανακατώθηκε στην παρέα του Μάρκου, η Χριστίνα Πολίτη, η οποία αν και ενδυματολογικά δεν αποχωρίστηκε ένα dress code που αρμόζει σε γυναίκες που έχουν παίξει μπιρίμπα με την Αλαμουντίν , εντάχθηκε στην παρέα χωρίς να εμφανίσει την δυσανεξία της πλούσιας- καλομεγαλομένης-αριστοκράτισσας που μπαίνει σε σπίτι καθημερινών ανθρώπων, όπου το ψωμί το κόβουν με το χέρι και όχι φορώντας γάντια. Καλή επιτυχία παιδιά.  Εμένα μου φτιάξατε την διάθεση.