Ο David Beckham αποφάσισε, στο πλούσιο πορτοφόλιο των επενδύσεων του να προσθέσει ένα ακόμα αντικείμενο. Αποφάσισε να ασχοληθεί με το Σκωτσέζικο ουίσκι. Η επένδυση αφορά τον ίδιο και τον μάνατζερ των Spice Girls, Simon Fuller.

Η παρουσίαση έγινε σε ένα τυπικό εξοχικό Σκωτσέζικο σπίτι, με τον ίδιο τον Beckham να αποτελεί το ακριβό περιτύλιγμα του event και πολλούς διάσημους φίλους του καλεσμένους. Η επένδυση αυτή αναμένεται να του αποφέρει κέρδη της τάξεως των 20.548£ ημερησίως, που εκτιμώνται ότι είναι 10πλάσια από αυτά που κερδίζει η σκληρά…. εργαζόμενη γυναίκα του.

Αυτό το whisky, με την παρουσία του, δίνει στο χώρο των αλκοολούχων ποτών μια άλλη διάσταση. Η συσκευασία του είναι ένα μπλε τετράγωνο μπουκάλι που το κάνει να μην μοιάζει με κανένα άλλο whisky. Θα διατίθεται, σε πρώτη φάση σε 216 καταστήματα της Βρετανικής αλυσίδας καταστημάτων Waitrose, στην τιμή των 45 £ ανά φιάλη!


 

Το πολύ καλής ποιότητας αυτό ουίσκι, δημιουργήθηκε στο αποστακτήριο του Cameronbridge στο Fife, το οποίο ιδρύθηκε το 1824. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο αποστακτήριο αλκοολούχων στην Ευρώπη. Ανήκει στην εταιρία Diageo και χρησιμοποιεί ένα συνεχές σύστημα παραγωγής (και όχι πλέον άμβυκες) προκειμένου να παράγει πολλά εκατομμύρια λίτρα αλκοόλης ετησίως.

Έχει μια κρεμώδη, γλυκιά και ήπια γεύση, με βασικό σκοπό να προσελκύσει τους καινούργιους πότες. Μπορείς να διακρίνεις αρώματα βελανιδιάς από τα βαρέλια του whisky, από μη χρησιμοποιημένα βαρέλια και από bourbon βαρέλια. Επίσης κρύβει γεύσεις βανίλιας, μπισκότου, μπαχαρικών αλλά και μυρωδιές από καμένες καλαμιές.

Είναι ωραίο, καλοφτιαγμένο και καλά ισορροπημένο. Σίγουρα οι παραδοσιακοί θα εγείρουν ενστάσεις, ωστόσο όπως προαναφέρθηκε το βάρος δίνεται στους νέους πότες. Οι bartenders, πάντως, λένε ότι λειτουργεί πολύ καλά στα cocktails…