Αγάπες την προηγούμενη Κυριακή δημοσιεύθηκε το κείμενο μου που αφορούσε την σχέση του Κώστα Βουτσά και της  Αλίκη Κατσαβού.

 Αφορμή για εκείνο το κείμενο στάθηκε το δημόσιο φιλί εκείνου σ’ εκείνη, ένα φιλί που δέχτηκε από τους τιμητές της ηθικής και των «κοινωνικά ορθών» σχέσεων μεγαλύτερο αφορισμό και από εκείνο του Ιούδα στον Ιησού Χριστό.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι (Ράπτη – Γιώρκας) έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλους εκείνους που, ακρωτηριασμένοι από τα κοινωνικά στερεότυπα (αλήθεια, με τι και για ποιους;), αφορίζουν και πάλι μια σχέση που λυσσασμένα πιθανόν να ήθελαν να ζήσουν αλλά δεν τόλμησαν.

Αφορμή της κατακραυγής  στην  περίπτωση του συγκεκριμένου ζευγαριού, το γεγονός ότι η Έλενα Ράπτη είναι αρκετά μεγαλύτερη από τον Λούκα Γιώρκα!

Είναι κάτι περισσότερο από προφανές φυσικά ότι στην  κλειστή–μίζερη κοινωνία στην οποία συναγελαζόμαστε όλοι, η επιθυμία απόδρασης κάποιων μελών της που δεν επιθυμούν να συμμεριστούν τις χαμένες ζωές των άλλων δημιουργεί από αποστροφή έως διάθεση για δημόσια διαπόμπευση. Η εμπειρία της ζωής μέχρι τώρα μ’ έμαθε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από την ταυτότητα  του “προοδευτικού” και του trendy που επιχειρεί  με εργαλείο αυτό τον “μανδύα” να καλύψει έναν άξεστο φασισμό που κατακρεουργεί το αυθόρμητο του συναισθήματος. 

Πέρυσι είχε δημιουργηθεί θέμα μετά από μια κριτική που έκανα στον Πέτρο Κωστόπουλο όταν από τον «αέρα» της εκπομπής του στο Μega χαρακτήρισε “μάστιγα” τις 40άρες που έχουν σχέση με μικρότερους .

Τον Λούκα Γιώρκα δεν τον γνωρίζω. Τον παρακολούθησα σε συνέντευξη που είχε δώσει στην παρέα της Σταματίνας Τσιμτσιλή. Ήταν επιεικώς άψογος. Καταρχήν, επειδή σπανίως κυκλοφορούν «άντρες παλαιάς κοπής», όπως τους περιγράφω, ο Γιώρκας με τις απαντήσεις του θύμισε ότι το είδος αυτό είναι με υπό εξαφάνιση αλλά υπάρχει ακόμη. Καταρχήν ήταν σεμνός, ήταν φιλικός, ήταν τόσο-όσο αποκαλυπτικός για την σχέση του με την Έλενα, χωρίς να δείχνει ότι επιθυμεί να κρύψει οτιδήποτε, αλλά και χωρίς να επιδιώκει με οποιαδήποτε αλλαγή, έστω και στην χροιά της φωνής του, να “εκθέσει” τον ίδιον και την σύντροφό του, αποδεικνύοντας σε μένα που έβλεπα ότι ο αρχηγός–προστάτης της σχέσης είναι εκείνος.

Η Γυναίκα, η κάθε γυναίκα, αυτό που αποζητάει από τον σύντροφο είναι η ασφάλεια . Όταν αναφέρομαι σε γυναίκες, εννοώ εκείνες που δεν διαλέγουν άντρα με κριτήριο το κλειδί του αυτοκινήτου, ούτε το Ε9 (του).  Είναι εκείνες που δεν περιμένουν να «φορέσουν» όνομα για ν’ αποκτήσουν υπόσταση, είναι εκείνες που δεν ηδονίζονται με την carte visite εκείνου που δηλώνει  C.E.O σε κανάλι του Κάτω Παγασητικού, είναι εκείνες γενικώς που  μπορούν  να υπάρξουν περπατώντας και με γαλότσες αλλά και με γόβες δωδεκάποντες , χωρίς να στηρίζονται στο «μπράτσο-πατερίτσα» σε μορφή ανδροειδούς.

Την Έλενα Ράπτη επίσης την είδα  να μιλάει για εκείνον στην εκπομπή “Όλα”.  Χαρακτήρισε τον συντρόφό της ως “λιμάνι της”. Η Ράπτη διαχειρίζεται τα εξής «άτσαλα» θέματα που μπορεί να «γειώσουν» την  προσωπικότητα του άντρα – συντρόφου. Είναι όμορφη, είναι πολιτικός, είναι αναγνωρίσιμη, είναι ποθητή από αρκετούς και είναι ξύπνια .Όοοοολα αυτά μαζί μπορεί να την κάνουν απολύτως αντιπαθητική σε γυναίκες και μπορεί να ευνουχίσουν τον όποιο σύντροφο, γιατί εύκολα μπορεί ο οποιοσδήποτε να αποκαλέσει τον συνοδό της σαν “κύριο Ράπτη” (το είχε πάθει ακόμη και ο Χαντζηφωτίου όταν παντρεύτηκε την Καρέζη, τον αποκάλεσαν δηλαδή “κύριε Καρέζη”). Τα χαρακτηριστικά της Έλενας αποτελούν “βούτυρο στο ψωμί” για όσους θέλουν να την υποτιμήσουν  Η δημοσιοποίηση της σχέσης της με τον Λούκα, οι κοινές τους φωτογραφίες αλλά και οι, μετά από μεγάλο διάστημα που είναι μαζί, δηλώσεις τους για την κοινή τους ζωή, θα μπορούσαν να έχουν κόστος τουλάχιστον στην ομάδα των συντηρητικών ψηφοφόρων της, αλλά και στους πολιτικούς αντιπάλους της μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Προσωπικώς προτιμώ έναν πολιτικό που είναι ευτυχισμένος στο κρεβάτι του και χορτασμένος στην ζωή του παρά έναν πολιτικό που ζει για την “αξιοπρεπή πόζα την στιγμή της δοξολογίας”.

Για εκείνους επίσης που επιμένουν στα της διαφοράς ηλικίας, να σας μηνύσω αγάπες ότι η ηλικία είναι συνισταμένη τριών ηλικιών για μένα  : Της βιολογικής, της συναισθηματικής και της ψυχολογικής. Το πόσους άντρες έχω συναντήσει που μπορεί να είναι πενηντάρηδες και συμπεριφέρονται σαν εφηβάκια που περνάνε βαριά “ακμή” δεν έχετε ιδέα …όπως έχω γνωρίσει και άντρα που, πολύ πριν κλείσει τα τριάντα, ένιωθα ότι μπορούσε να μου δώσει το χέρι του και να διασχίσουμε μαζί ηλεκτρική καταιγίδα. Είναι ο γιός μου .