Σε μια πράξη που φανερώνει τόλμη και ήθος, η Δέσποινα Βανδή δήλωσε πως αποχωρεί από το νυχτερινό κέντρο που θα εμφανιζόταν με τον Νότη Σφακιανάκη. Η αιτία της απόφασής της αυτής, έχει να κάνει με τις ακραίες τοποθετήσεις του τραγουδιστή, υπέρ της Χρυσής Αυγής.

Η Δέσποινα Βανδή μάλιστα, έγραψε ένα κείμενο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, όπου και αναλύει τους λόγους της απόφασής της, τονίζοντας στο τέλος πως «εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες».

 

 

Διαβάστε το κείμενο

Τον Νότη τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν 16 χρόνια. Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και με συνέπεια ωστόσο ως προς και τα δύο, όλον αυτό τον καιρό. 
Ακραίος και ανατρεπτικός σε αξίες και πιστεύω. Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει.
Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός). Παρά την διαφορετική άποψη που έχουμε γενικότερα στις σχέσεις, στην ζωή και τη δημοκρατία, θεωρούσα ότι καλλιτεχνικά θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε σε μια μουσική σκηνή. 
Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν. Αποχωρώ με λύπη.

Και κάτι τελευταίο…
Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες…
Αυτό.