Είναι δεδομένο, σίγουρο, τσεκαρισμένο και μόνο οι υπογραφές μένουν. Ο Γιάννης Αναστασίου θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2018, όπως σας γράψαμε χθες, όπως γράφουμε όλο αυτό τον καιρό.

Ο τεχνικός του τριφυλλιού έκανε μια πρώτη κουβέντα με τον Γιάννη Αλαφούζο και από το πακέτο της συμφωνίας λείπει -προς το παρόν- μόνο το οικονομικό κομμάτι. Και σε αυτό, ακόμα, θεωρείται δεδομένο ότι οι δύο άνδρες θα δώσουν τα χέρια.

Ο 42χρονος προπονητής, πάντως, έχει τις… απαιτήσεις του. Οι οποίες σε κάθε περίπτωση κρίνονται λογικές. Η πρώτη έχει να κάνει με το ρόστερ της ομάδας. Ο Αναστασίου θέλει ενίσχυση με ποιοτικούς παίκτες που θα βοηθήσουν σε όλη τη σεζόν και όχι επιλογές τύπου Μπαϊράμι, Μπούι, Σπυρόπουλου. Σε αυτό ο Αλαφούζος δείχνει διάθεση να “βοηθήσει”. Δεν μπορεί βέβαια να κάνει υπερβάσεις, όπως αυτή του Μάρκους Μπεργκ, όμως έδειξε αποφασισμένος να ικανοποιήσει το αίτημα του “Ολλανδού” και να αυξήσει το μπάτζετ.

Ενα άλλο ζήτημα του Αναστασίου είναι οι “άνθρωποί” του. Οι συνεργάτες του. Ο Στιβ Ρούτερ και ο Γιουσέφ Φος. Και για τους δύο υπάρχει πολύ καλό κλίμα, αν και ο πρώτος έχει εκφράσει την επιθυμία να γυρίσει στην Αγγλία.

Όσον αφορά την “ταμπακιέρα”, είπαμε και παραπάνω ότι υπάρχει η πρόθεση να βρεθεί η χρυσή τομή και οι 180.000 ευρώ το χρόνο να γίνουν περισσότερες.