Ο Γιάννης Λάτσιος είναι ένας ιδιαίτερα επικοινωνιακός άνθρωπος και επειδή τυχαίνει να τον γνωρίζω αρκετά χρόνια, ξέρω ότι αυτές οι τελευταίες εβδομάδες, δεν ήταν και οι καλύτερες του. Η είδηση της απόλυσης πολύ στενών συνεργατών του για χρόνια, τον βρήκε εντελώς απροετοίμαστο, ενώ την ημέρα της κρίσης -όταν ξηλώθηκε ολόκληρο το τμήμα δημοσίων σχέσεων του σταθμού- ακούστηκε έντονα ότι τόσο αυτός όσο και ο κ. Μπούτος, είναι οι επόμενοι.

Προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του εκείνη την Παρασκευή, δύο η τρεις φορές, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό και το καταλαβαίνω, γιατί προφανώς ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα για τον ίδιο. Τελικά μετά τον θόρυβο που ξέσπασε η θέση του μάλλον ισχυροποιήθηκε, αν και κάποιοι επιμένουν ότι δεν επρόκειτο να απολυθεί. Απλά, υπήρχε η σκέψη κάποιων ιθυνόντων να διαπραγματευτούν μαζί του την εργασιακή του σχέση με το κανάλι.

Αυτό που δεν υπολόγισε κυρίως -λένε οι καλά γνωρίζοντες τα του θέματος- ο κ. Τζόνι Καλημέρης, ήταν  ένταση του «θορύβου» που ξέσπασε εκείνη την Παρασκευή και η EN γένει επικοινωνιακή ζημιά στο προφίλ του σταθμού. Τα τελευταία νέα που διαρρέουν εμμένουν στο ότι πολλοί άνθρωποι μέχρι το τέλος Μαϊου, θα απολυθούν από το κανάλι του Αμαρουσίου, στο οποίο όπως όλα δείχνουν ο κ. Τζόνι Καλημέρης εμφανίζεται πλέον ως ο άνθρωπος που θα έχει την υψηλή επιστασία των Δημοσίων Σχέσεων του καναλιού. Δεν είναι λίγοι μάλιστα, αυτοί που πιστεύουν ότι πολύ γρήγορα θα διαπιστώσει ιδίοις όμασι, ότι οι δημόσιες σχέσεις δεν είναι κάποια δελτία τύπου ή κάποια εξώφυλλα σε περιοδικά, αλλά ένα άλλο παιχνίδι όπου οι λεπτές ισορροπίες είναι καθοριστικές.

 

 

Με τον Κώστα Τσολάκη να έχει ήδη αποχωρήσει και την Κατερίνα Γκαγκάκη να παραμένει στην θέση της μέχρι το τέλος του Απρίλη, οπότε και θα παραδώσει στην διάδοχη κατάσταση, ο αναβρασμός που επικρατεί στο κανάλι είναι δεδομένος.

Εάν το δελτίο από τη νέα σεζόν έχει διάρκεια μισής μόνο ώρας -κάτι που όλα δείχνουν ότι ισχύει μέχρι τώρα- η «σφαγή» στον ενημερωτικό τομέα θα είναι μεγάλη. Κάτι που έχει επιφέρει εκνευρισμό σε πολύ κόσμο και ένα κλίμα που δεν θα το χαρακτήριζες ιδανικό στα γραφεία των εργαζομένων του καναλιού, που δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει.

Ο κ. Πέτρος Μπούτος, σύμφωνα με τα τελευταία νέα, παραμένει σε μια μετέωρη θέση, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι κάποια ισχυρά χαρτιά του ψυχαγωγικού τομέα, επανεξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει τις επαφές τους με άλλα κανάλια επιβεβαιώνοντας εν μέρει το ρητό που λέει «έσπειρες ανέμους; Θα θερίσεις θύελλες….»