Η δικιά μας Αλεξάνδρα σε ένα διαφορετικό «ρεπορτάζ» από τον κόσμο των παραμυθιών και των παιδικών ονείρων με τίτλο «Καληνύχτα νεράιδα νονά».

Το τελευταίο βιβλίο της δημοσιογράφου Αλεξάνδρας Τσόλκα, το πρώτο που απευθύνεται σε παιδιά, είναι ένα παραμύθι από εκείνα που η συγγραφέας θα ήθελε να έχει διαβάσει στις κόρες της όταν εκείνες ήταν μικρότερες. Τρυφερό, τσαχπίνικο και μια τοσηδά σταλιά ατακτούλη, όπως ακριβώς και η νεράιδα νονά του τίτλου. Μια νεράιδα με γκάζια, που μετακινείται με ταξί και λιγουρεύεται μπροστά στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων, που αγαπάει, μπουρδουκλώνεται, όμως πάντα καταφέρνει να βρει τη λύση για τα αγαπημένα της πλάσματα. Και τ’ αγαπημένα της πλάσματα είναι το κοριτσάκι που τη λέει νονά και ο σκυλάκος της, ο Πρίγκιπας.

 

 

Το στόρι που αφηγείται η συγγραφέας στο «Καληνύχτα νεράιδα νονά» είναι ένα μυστήριο μεγάλο και τρομερό, από εκείνα που δεν απασχολούν τα δελτία ειδήσεων. Η νεράιδα νονά κάνει τα αδύνατα δυνατά για να οργανώσει ένα πάρτι γενεθλίων για τη μικρή προστατευόμενή της. Και πάρτι χωρίς τούρτα γίνεται; Όμως, η τούρτα η καμαρωτή κάνει φτερά και τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι δύο: Ποιος έφαγε την τούρτα; Και τι γίνεται τώρα;

Το «Καληνύχτα νεράιδα νονά» είναι ένα βιβλίο για όλα εκείνα που απασχολούν τα παιδιά και θα έπρεπε να απασχολούν τους μεγάλους. Θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία τη Δευτέρα 23 Μαρτίου με τη φροντίδα των εκδόσεων Μεταίχμιο. Όταν το πάρετε στα χέρια σας, ρίξτε απαραιτήτως μια δεύτερη ματιά στις εξαιρετικές εικονογραφήσεις της ταλαντούχας Κατερίνας Βερούτσου –το 2009 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης.

«Καληνύχτα νεράιδα νονά» της Αλεξάνδρας Τσόλκα, εικονογράφηση Κατερίνα Βερούτσου, εκδ.Μεταίχμιο