Πού αρχίζει και πού τελειώνει το μπέργκερ; Πού αρχίζει και πού τελειώνει το σάντουιτς; Αυτή είναι μια απορία που έχουμε για πολλά χρόνια. Στην ουσία πρόκειται για το ίδιο ακριβώς πράγμα, απλά με διαφορετικά ψωμιά. Το μέσα τους, αυτό που στο κάτω κάτω της γραφής φτιάχνει τη γεύση μας και γεμίζει το στομάχι μας, είναι το ίδιο. Και το ίδιο ελεύθερο, αφού πια ο καθένας μπορεί να βάλει ό,τι θέλει στο μπέργκερ, μπορεί να βάλει ό,τι θέλει και στο σάντουιτς.

Η διαφορά τους είναι καθαρά δομής και ότι ενίοτε το σάντουιτς γίνεται με ψωμί που δεν είναι κομμένο εντελώς, αλλά έχει ένα κλείσιμο, άρα μπορούν τα υλικά να συγκρατηθούν αν το κρατάς και το τρως σωστά.

Σε κάθε περίπτωση, σε αυτό εδώ το άρθρο δεν είμαστε για θεωρητικά ζητήματα και φιλοσοφίες περί σάντουιτς. Είμαστε εμείς για να παρουσιάσουμε κι εσείς για να δείτε και στο τέλος να γευτούμε ολ τουγκέδα.

Έτσι, κάναμε μια λίστα με τα 8 μέρη για σάντουιτς που επιλέγουμε στην Αθήνα, ιδίως το κέντρο, αλλά και εν γένει, και σας ρίχνουμε ιδέες για να παραγγείλετε γιατί αυτό είναι το μόνο βέβαιο με τέτοιες εικόνες. Θα κολλήσει η γλώσσα στην οθόνη και θα καταλάβετε πως το σουβλάκι είναι ξεκάθαρα κατώτερο από ένα σάντουιτς. Ναι, το είπαμε.

σάντουιτς Αθήνα

New York Sandwiches

Μετά από τόσα χρόνια που βρίσκεται στις επάλξεις, είναι πια ένα old time classic. Από το μενού του ξεχωρίζουμε το Philly Cheese Steak, το Grilled Cheese Pastrami και το ιδιαίτερο Reuben σάντουιτς (παστράμι, sauerkraut, ελβετικό τυρί & thousand island dressing).

Σινώπης 3, Αμπελόκηποι, 2107778475

Δες περισσότερα κι εδώ.

Jackaroo

Έχει γίνει κι αυτό θρυλικό, ξεκίνησε από τον Πειραιά, ήρθε στο κέντρο στην Κυψέλη, είναι μάλλον το μαγαζί με τα πιο πληθωρικά σάντουιτς που έχει η αθηναϊκή «πίστα».

Στα υπερτιτάνια σάντουιτς του θα βρεις μεταξύ άλλων το Chicken Savage (χειροποίητο μαριναρισμένο στήθος φρέσκου κοτόπουλου με τη μυστική μας συνταγή, cheddar, καπνιστό μπέικον, τηγανητό αυγό, iceberg, aioli sauce & sweet chili sauce) και το Burgerwich (Mε 3 χειροποίητα μπιφτέκια από 100% μοσχαρίσιο κιμά, τριπλό καπνιστό μπέικον, τριπλό cheddar, ντομάτα, κρεμμύδι, pickles & mac – mac sauce).

Σωτήρος Διός 45, Πειραιάς & Φωκίωνος Νέγρη 18, Κυψέλη

Δες περισσότερα κι εδώ.

Sando

Η γιαπωνέζικη εκδοχή του σάντουιτς, με τις τοστένιες φέτες και όχι με μπαγκέτα ή μακρόστενο μπριός, είναι τα Sando και αυτό που βρίσκεται στο κέντρο έγινε από την πρώτη στιγμή hit. Το Pork Katsu Sando (χοιρινή μπριζόλα τηγανητή με panko, μωβ λάχανο, tonkatsu chutney με καπνιστό μπέικον, χειροποίητη ιαπωνική μαγιονέζα & ιαπωνική μουστάρδα karashi) είναι το αγαπημένο μας και στη δεύτερη θέση το Chicken Katsu (στήθος κοτόπουλο τηγανητό με panko, κινέζικο λάχανο, tonkatsu chutney με καπνιστό μπέικον, χειροποίητη ιαπωνική μαγιονέζα & ιαπωνική μουστάρδα karashi).

Δείτε όλα τα σάντουιτς στο Intronews.gr