Εντάξει, το Baby Reindeer είναι στανταράκι, είναι ήδη εδώ και καιρό στις πιο δημοφιλείς σειρές του Netflix και καταπώς φαίνεται έχει ακόμη να διανύσει διαδρομή στο top 5 – και καλά κάνει, πρόκειται για κάτι πολύ πάνω του μέσου όρου.

Τι άλλο βλέπει το ελληνικό κοινό της Νο1 υπηρεσίας streaming παγκοσμίως, αυτήν την εποχή; Τα βάλαμε κάτω και στα παρουσιάζουμε. Ρομαντική κομεντί έχουμε, anime έχουμε, true crime επίσης και last but not least, ένα φρέσκο «διαμαντάκι» που έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί στο επόμενο μεγάλο hit της πλατφόρμας.

Thank u next Netflix
Thank you, Next – Netflix

Netflix: Οι σειρές που βλέπουν όλοι αυτήν την εποχή 

#1 Thank You, Next

Μια γυναίκα, τρεις άντρες κομπολόι δίχως χάντρες; Θα μπορούσε να το θέσει κανείς και έτσι, καθώς διαβάζουμε πως η υπόθεση έχει να κάνει με μια δικηγόρο που – φανταζόμαστε – τα ‘χει κάνει αχταρμά μέσα της, έχοντας συναισθήματα για τον πρώην της, τον νυν της και έναν ακόμα – στους 2 χωρεί και τρίτος τελικά.

Ένα rom-com από αυτά που τόσο αγαπάει το κοινό του Netflix, τόσο πολύ ώστε στην παρούσα χρονική συγκυρία να είναι το φρέσκο Νο1 της πλατφόρμας.

Από την Τουρκία μας έρχεται το Thank You, Next και μοιάζει ο ορισμός της light και fun (όπως τέλος πάντων ορίζεται αυτό σε κάδρο ρομαντικής κομεντί) κατάστασης. Ξέρεις ακριβώς δηλαδή τι θα δεις πριν το δεις. Χωρίς απαραίτητα αυτό να είναι κακό. Γούστα είναι αυτά, το σεβόμαστε.

#2 Baby Reindeer

Τι μένει άραγε να ειπωθεί για αυτήν την καταπληκτική σειρά, πιθανότατα την καλύτερη της χρονιάς; Τι που δεν έχουμε πει ή διαβάσει όλον αυτόν τον καιρό; Μα τα… πάντα.

Είναι τέτοια η ισχύς της θεματολογίας του Baby Reindeer, τόσο πυκνά και πολυεπίπεδα τα νοήματα που μεταδίδει και τα μηνύματα που στέλνει ώστε απέχει παρασάγγες της κατηγορίας one hit wonder.

Το «αληθινή ιστορία» είναι που το κάνει (πιο) creepy, αλλά και παρότι οι ντετέκτιβ του διαδικτύου βάλθηκαν να το χαλάσουν αναζητώντας το real life πλαίσιο, το ουσιώδες εν προκειμένω είναι η συζήτηση γύρω από τις ψυχικές διαταραχές, παντός είδους.

Καθαρά ως εμπειρία θέασης, είναι ο ορισμός του «δεν μπορώ να σταματήσω», βλέπεις το ένα επεισόδιο μετά το άλλο.

#3 Bodkin

Αν σου άρεσε το Only Murders in the Building πέρα από το ότι είσαι… ένας από μας, πάτα αμέσως το κλικ για να ξεκινήσεις το τρέχον Νο3 του Netflix. Παίρνει λίγο χρόνο στο Bodkin να βρει ρυθμό, αλλά μόλις το πετυχαίνει, όλα πάνε στο «όπως πρέπει». Μην το παρατήσεις δηλαδή στο πρώτο επεισόδιο, κάτι που μεταξύ μας μπορεί να σου μπει ως πειρασμός σκέψης.

Ειδικά από το part 3 και μετά (7 επεισόδια είναι όλα κι όλα), κυλάει σαν γάργαρο νεράκι και εσύ γίνεσαι ένα με την οθόνη ενώ παρακολουθείς την ιστορία 3 Αμερικανών podcasters που μεταβαίνουν στο Κορκ της Ιρλανδίας για να εξιχνιάσουν μια υπόθεση εξαφάνισης, που έχει μείνει στο «τι διάολο έγινε;» για 25 ολόκληρα χρόνια.

Είναι αστείο, είναι περίεργο, είναι γεμάτο ανατροπές και τελικά ωραίο με έναν τόσο δικό του τρόπο. Από τις σειρές που σε τελική ανάλυση, χαίρεσαι πολύ που ανακάλυψες.

Ο ταλαντούχος Γουίλ Φόρτε (που πολύ εκτιμήσαμε στο The Last Man on Earth του Disney+) είναι μπροστάρης σε ένα καστ που και χημεία έχει, και ταμάμ με την περίσταση ταιριάζει. Το ιρλανδικό τοπίο απογειώνει το τελικό αποτέλεσμα και σε κάνει να θες να πάρεις το πρώτο αεροπλάνο και να… πλακωθείς εκεί πάνω στις μπίρες με τύπους που σου μιλάνε αυτα τα αγγλικά που δεν καταλαβαίνεις λέξη.

#4 Blood of Zeus

Γουστάρεις ελληνική μυθολογία; Είσαι φαν των anime; Εδώ είσαι, το Νο4 του Netflix φτιάχτηκε για σένα.  Η 2η σεζόν του Blood of Zeus μόλις κατέφτασε. ΟΚ, άργησε λιγάκι, είχαν περάσει 4 χρόνια από την 1η και είναι αρκετά πιθανόν να χρειαστείς ένα φρεσκάρισμα μνήμης, αλλά αν είχες μυηθεί, δεν θα είναι δύσκολο να θυμηθείς εν τέλει.

Η σειρά – και αυτό μόνο δεδομένο δεν είναι αν αναλογιστούμε καλτίλες όπως τον Ηρακλή και τη Ζήνα – σέβεται την πρώτη της ύλη. Δεν είναι τυχαίο πως στην παραγωγή βρίσκουμε πολλούς συντελεστές που είναι ελληνικής καταγωγής. Προφανώς έθεσαν όρια και πλαίσιο.

Μυθοπλασία της… μυθολογίας παραμένει βέβαια σε τελική, οπότε μην περιμένεις κάτι που ξέρεις εκ των προτέρων. Καλύτερα βέβαια, αφού αυτό το κάνει και (πιο) ενδιαφέρον. Έχει και ροή και ρυθμό, περνάς καλά, με άφθονη δράση και μπόνους, ένα έξοχο soundtrack για συντροφιά.

#5 The Asunta Case (Υπόθεση Ασούντα)

Netflix και true crime σειρές πάνε πακέτο και το The Asunta Case το συνοψίζει. Έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο σοκαριστικά αληθινά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Ισπανία και, συγκεκριμένα, στην Γαλικία: τη δολοφονία της 12χρονης Ασούντα Φονγκ Γιανγκ.

Μυστήριο και αγωνία σε γενναίες δόσεις, όσοι είναι φαν του είδους να το πατήσουν το play, δεν θα το μετανιώσουν.