Το σημαντικό είναι να πηγαίνουμε σινεμά – όχι μόνο Netflix, ε; Γιατί είναι μια πολυεπίπεδη εμπειρία που μας πλουτίζει συναισθηματικά και γνωστικά. Και κυρίως επειδή το γουστάρουμε. Όπως κάθε Πέμπτη έτσι και τώρα (16/5) φρέσκο πράγμα, νέες ταινίες πιο απλά, έρχεται στις αίθουσες – πλέον και στα θερινά.

Κάπως έτσι καταφτάνει στο ραντάρ των πιθανών επιλογών μας μια πολύ τρυφερή δημιουργία από τα μέρη μας, μια ευχάριστη έκπληξη από την Κολομβία, η νέα δουλειά του Σον Πεν, ένας… κράχτης χωρίς ουσία και last but not least, Τζιμ Τζάρμους σε επανέκδοση.

Τι θα δούμε σε αίθουσες και θερινά από 16/5 – Οι 5 πιο ιντριγκαδόρικες νέες ταινίες

Πολύδροσο

H πάντα πολύ ιδιαίτερη σχέση μητέρας – κόρης, το πώς αναπροσδιορίζουμε τις προτεραιότητές μας όταν συμβαίνει κάτι σοβαρό που αναστατώνει όλα όσα κακώς έχουμε μάθει να θεωρούμε δεδομένα… Το Πολύδροσο είναι ένα φιλμ που αναστατώνει με περισσότερους του ενός τρόπους. Μόνο που δεν το κάνει άγρια, ούτε δια της βίας.

Γιατί κουβαλάει αυτόν τον αναπόφευκτο ρεαλισμό των γεγονότων που άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, με τον έναν τρόπο ή τον άλλο, κάποια στιγμή έχουμε βιώσει ή θα βιώσουμε.  

Μια ταινία σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Βούλγαρη που βγάζει αυθόρμητα συγκίνηση καθώς καταπιάνεται με ένα βαρύ θέμα: Η κόρη (Σοφία Κόκκαλη) επιστρέφει στη γειτονιά του Πολύδροσου, προκειμένου να φροντίσει τη μαμά της (Βίκυ Καγιά), η οποία ξεκινά χημειοθεραπείες.

Αυτή η πολύ σοβαρή περιπέτεια θα τις φέρει κοντά, καθώς μέσα από τη δυσκολία, το φόβο ακόμα ακόμα, θα αποκτήσουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν πραγματικά. Να θυμηθούν πόσο πολλά τους ενώνουν και πόσο άρρηκτος είναι ο δεσμός της αγάπης τους.

Δυνατές ατάκες και εικόνες, σε μια από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες της κινηματογραφικής σεζόν. Μια τρυφερή δημιουργία που αγγίζει τις πιο ευαίσθητες πτυχές μας.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Περίεργο «κομμάτι» αυτή η ταινία που μας έρχεται από Κολομβία μεριά. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που όσο λιγότερα ξέρεις πριν πας στην αίθουσα, τόσο το καλύτερο. Γιατί έτσι γίνεται ακόμα πιο ωραία η έκπληξη γι’ αυτό που είδες!

Ταξιδεύουμε κινηματογραφικά ως τις γειτονιές του Μεντεγίν για να δούμε την ιστορία ενός εφήβου που κληρονομεί ένα κτήμα στην άλλη άκρη της χώρας και αμέσως μετά ξεκινάει με 4 φίλους του, για να δει τι του έλαχε.

Ένα road movie όπως τα αγαπάμε, γεμάτο μηνύματα και καταστάσεις, με ισορροπίες σε όλα τα ζητήματα. Η ιδανική ταινία για θερινό σινεμά; Όλα δείχνουν πως η απάντηση είναι ένα μεγάλο «ναι».

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ο Σον Πεν είναι προφανώς και λογικά ο «κράχτης» σε αυτό το νέο-νουάρ θρίλερ που δεν αφήνει στιγμή σε ησυχία το θεατή.

Σκληρές εικόνες και στενάχωρες καταστάσεις, αν και κάπου εκβιάζεται το συναίσθημα και χάνεται ο ρεαλισμός.

Το story έχει να κάνει με έναν νεαρό νοσοκόμο που τη νύχτα δουλεύει βάρδια σε ασθενοφόρο και το πρωί μελετάει για να μπει στην ιατρική. Ο έμπειρος συνάδελφος του (ναι, ο Σον Πεν) αναλαμβάνει χρέη μέντορα…

Η Άκρη του Νήματος

Σάμουελ Τζάκσον και Βενσάν Κασέλ. Θεωρητικά αυτοί θα ήταν 2 πολύ καλοί λόγοι για να πάει κανείς να δει την Άκρη του Νήματος. Μόνο που είναι από τις περιπτώσεις «ωραίο περιτύλιγμα, χάλια περιεχόμενο».

ΟΚ, αν όπως όλες τις νέες ταινίες της εβδομάδας θες να πας σινεμά γι’ αυτήν δεν θα σε σταματήσουμε κιόλας, όμως να ξέρεις πως όλα τα μηνύματα που λαμβάνουμε μιλούν για απερίγραπτο «φέσι», για κάτι που στερείται συνοχής, ουσίας και σεναρίου.

Στην Παγίδα του Νόμου

Είπαμε πως οι Βασιλιάδες του Κόσμου είναι ταμάμ για θερινό, ναι το είπαμε και εμμένουμε σε αυτό. Μόνο που το Στην Παγίδα του Νόμου είναι ακόμα καλύτερο για τέτοια περίσταση.

Οι ταινίες του Τζιμ Τζάρμους θαρρείς και φτιάχτηκαν για να τις παρακολουθείς κάτω από τον έναστρο ουρανό. Η επανέκδοση αυτής της εξαιρετικής στιγμής του χαρισματικού Αμερικανού σκηνοθέτη με το τόσο ιδιαίτερο στιλ, μας «ψήνει» πώς μας ψήνει!

Τρεις φυλακισμένοι «παρίες», ένα κελί και η ανάγκη φιλοτιμία μπρος στο κοινό «θέλω» για λευτεριά, ένα φιλμ που καταπολεμά τις συμβάσεις και εξελίσσεται σε ένα ξεχωριστό ταξίδι. Ανεπιτήδευτα cool.