Μετά από 17 χρόνια συμβίωσης, σχέσης, μονογαμικής σχέσης ένας άνδρας στα 50α γενέθλια του εγκαταλείπει τον μεσήλικα σύντροφό του. Χωρίς να του πει τίποτα. Ο Νιλ Πάτρικ Χάρις μένει single και πρέπει να μάθει να στέλνει dick picks για να βρει μια σχέση. Με δημιουργό τον Ντάρεν Σταρ εύκολα λες ότι είναι ένα κουήρ ριμέικ του Sex and the City.

Αυτός πες ότι είναι η Κάρι χωρίς να είναι τόσο εγωκεντρικός κι ενοχλητικός. Σαμάνθα είναι ο Μπίλι, ο παρουσιαστής του καιρού που αγαπά το Grindr και τα μιλένιαλ αγόρια. Μιράντα είναι η συνεργάτης του η Σούζαν και Σάρλοτ ο Στάνλεϊ. Βέβαια ή εμάς το ξαναζεσταμένο φαγητό μας χάλασε ή δεν είναι καλογραμμένο το σενάριο της σειράς. Αν εξαιρέσεις το επεισόδιο με την ντραγκ περφόρμερ/σύμβουλο γάμου τα υπόλοιπα επεισόδια είναι λίγο βαρετά. Και με πολλά κλισέ για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, μοιάζει κάπως σειρά για μπούμερ βασίλισσες που έχουν ξεχάσει πώς είναι το dating. Τι σημαίνει “δεν θέλεις να είσαι γκέι και single στην ηλικίας μας” για άντρες πετυχημένους λίγο μετά τα 40; Ακούγεται κάπως θλιβερό. Και ακούγεται ως γκρίνια, ανυπόφορη γκρίνια των boomers με πολλά προνόμια που βαριούνται να προσπαθήσουν να γίνουν ερωτεύσιμοι. Γιατί αυτό που ακούμε σε όλη τη σειρά είναι μια ανάγκη του Χάρις να είναι στον καναπέ και να βλέπει τηλεόραση με τον πρώην του που μάλλον τον παράτησε επειδή βαρέθηκε αυτή τη μούχλα του. Προτιμά να είναι σικ και να έχει μια τακτοποιημένη ζωή από το να είναι παρών.

Σε κάθε επεισόδιο πίνουν ακριβά νεγκρόνι και μιλούν για το χωρισμό του Μάικλ που εντελώς συμπτωματικά βρίσκει επίδοξους εραστές σε κάθε γωνιά του δρόμου, το 2022, χωρίς τη χρήση τεχνολογίας. Ναι, μυρίζει προνόμιο από χιλιόμετρα η ζωή του λευκού γκέι κτηματομεσίτη στη Νέα Υόρκη. Δεν διατηρείς τόσο άτριχο και γραμμωμένο ένα σώμα μετά τα 40 χωρίς να έχεις ξοδέψει πολλά χρήματα και σίγουρα δεν έχουν όλοι αυτή τη βεράντα στα σπίτια της Νέας Υόρκης (εκτός αν όντως έχεις ταυχδρομικό κώδικα στο Gramercy Park και κορνίζα από τα Tiffany κι όχι τα Ikea), με άλλα λόγια δεν θα δεις ρεαλισμό σε αυτή την απόπειρα του Ντάρεν Σταρ να κάνει τηλεόραση. Κανείς δεν μιλά για πραγματικά προβλήματα της Αμερικής, κανείς δεν κάνει πολιτική συζήτηση πχ. Όλοι απλώς είναι καλογυαλισμένοι και βαρετοί. Αυτοί οι χαρακτήρες θα μπορούσαν άνετα να κάνουν παρέα με την Έμιλι στο Παρίσι. Έχουν την ίδια στρεβλή είκονα για την κανονικότητα.

Θα μπορούσε να είναι το νέο πορνό για ακίνητα αν σου τρέχουν τα σάλια με πανάκριβα σπίτια και διαμερίσματα που δεν θα αποκτήσεις ποτέ στη ζωή σου. Κάπως παθέτικ αν μας ρωτάς αλλά γούστα είναι αυτά. Ακριβά σπίτια βλέπω και στο Succession με καλύτερη πλοκή και σκηνοθεσία. Δεν είναι κακό, είναι φλατ. Κι αυτό, Netflix, το λες μέτριο ραντεβού.