Η πόλη που σφύζει από ζωή και θεωρείται η μητρόπολη της avant garde Τέχνης, το Βερολίνο, δεν αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για να βγάλουμε μία selfie. Οι κάτοικοι της πόλης δίνουν περισσότερη σημασία στην στιγμή και σπάνια θα τους δεις να ποζάρουν στις κάμερες του τηλεφώνου τους για να βγάλουν μία selfie, τις θεωρούν με κάποιο τρόπο «ανεπιθύμητες».

Παρότι στις περισσότερες πόλεις του κόσμου το να ποζάρει κάποιος σε διάφορα σημεία για να τραβήξει μία selfie αποτελεί συνήθη εικόνα, στο Βερολίνο δεν εκτιμούν αυτή τη συνήθεια.

Οι Γερμανοί εκτιμούν ευρύτερα την ιδιωτικότητά τους σε υψηλό βαθμό. Σύμφωνα με έρευνα του 2017 από το Πανεπιστήμιο του Hohenheim σχετικά με στάσεις, συμπεριφορές και αντιλήψεις για το απόρρητο, οι Γερμανοί πολίτες αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες «πολύ σπάνια».

Και όσον αφορά την κοινή χρήση φωτογραφιών τους στα κοινωνικά δίκτυα, όπως μια selfie στο Instagram, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι «μόνο λίγοι Γερμανοί» βρήκαν «χρήσιμο» να το κάνουν. «Το υψηλότερο ποσοστό [βρέθηκε] μεταξύ των νεότερων συμμετεχόντων (7%)», σημειώνει η έκθεση.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο Intronews.gr