Αν κάτι θεωρούμε πολύτιμο στο σπίτι μας, τότε αυτό είναι η βιβλιοθήκη, γεμάτη από «θησαυρούς» που δεν θα αποχωριστούμε ποτέ. Είναι δύσκολο όταν έχεις πολλά βιβλία να τα βάλεις σε τάξη και θέλει σκέψη τι είναι πιο πρακτικό για τον καθένα μας πώς θέλει να είναι τοποθετημένα τα βιβλία του για να βρίσκει εύκολα κάποιο όταν το αναζητεί.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι οργάνωσης και σχετίζονται άμεσα με στοιχεία του χαρακτήρα μας όπως λένε οι ειδικοί. Για να δούμε λοιπόν τι «μαρτυρά» η βιβλιοθήκη για τον κάτοχό της;

1. Όρθια βιβλία, ξαπλωμένα βιβλία, βιβλία που ανταγωνίζονται για χώρο στο ράφι με κάποια αντικείμενα που δεν είναι βιβλία, στοιβαγμένα βιβλία… (Να, κάτι σαν τη δική μου δηλαδή).
Δείχνει την πνευματική αφθονία (Αυτό δεν το είχα φανταστεί καν): τα βιβλία μου απλώς φτάνουν παντού (Ναι υπάρχουν πολλά διασκορπισμένα και σε μικρότερες βιβλιοθήκες και γενικώς σε όλο το σπίτι)

Είναι επιμελημένη υπερχείλιση που επηρεάζεται από κάποιον που δεν έχει γνωρίσει ποτέ την πραγματική υπερχείλιση – ένα βιβλίο στο πλάι του καταλαμβάνει το χώρο του ραφιού τουλάχιστον πέντε όρθιων βιβλίων.

Όταν έχεις πραγματικά πάρα πολλά βιβλία, καταλήγουν σφηνωμένα τόσο σφιχτά που δεν μπορείς να τα βγάλεις εύκολα από το ράφι (γεγονός).

Δείτε τις υπόλοιπες κατηγορίες στο Intronews.gr