Η κατάσταση που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, είναι δίχως άλλο δύσκολα διαχειρίσιμη. Έχουμε γράψει λοιπόν μπόλικες φορές για το συγκεκριμένο λόγο, πως αυτές τις μέρες η αλληλεγγύη είναι πιο σημαντική από ποτέ. Βλέπεις, σε τέτοιες καταστάσεις το μόνο εύκολο είναι να βγει ο σκατένιος εαυτός των μισανθρώπων που μας περιτριγυρίζουν, με αφορμή την κατάσταση που γεννά ο φόβος της πανδημίας και της αντιμετώπισης του κορονοϊού. Άλλωστε αφορμή ψάχνουν για κάτι τέτοια άνθρωποι σαν κι αυτούς, που ανάγκασαν έναν μετανάστη από το Καμερούν να βγει εκτός του τρένου, εξευτελίζοντας τον, επειδή νόμιζαν πως έχει κορονοϊό.

Μάλιστα οι υπεύθυνοι δήλωσαν ότι αυτό συνέβη, λόγω τους φόβου λινταρίσματος του ανθρώπου,. Ο 48χρονος είχε ως τελικό προορισμό την Καρδίτσα όμως τα χρήματα του του επέτρεψαν να βγάλει εισιτήριο μέχρι τη Λιβαδειά. Ο ελεγκτής έψαξε τα χαρτιά του και βρήκε ότι είχε νοσήσει από κορονοϊό τον Μάϊο. Η συνέχεια ήταν πολύ δύσκολη για τον μετανάστη καθώς τον ανάγκασαν με το ζόρι να κάτσει στο πάτωμα, ενώ το πλήθος εξαγριώθηκε εναντίον του, ζητώντας να κατέβει από το τρένο, όπως και συνέβη στο σταθμό του Λιανοκλαδίου. Εκεί τον περίμενε η αστυνομία μαζί με ασθενοφόρο, το οποίο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε πως ο άνθρωπος ήταν υγιής.

Και επειδή βαρεθήκαμε να γράφουμε τη λέξη ντροπή μιας και το αφτί σας δεν ιδρώνει, θα συνεχίσουμε να τραγουδάμε αυτό που σαν κλονίζει περισσότερο, θα φωνάζουμε πως: Ζούμε μαζί, αρρωσταίνουμε μαζί, ντόπιοι και μετανάστες.