Τα περί Αγίου Βασίλη, είναι σοβαρά ζητήματα και για αυτό στην Ιρλανδία, ο Υπουργός Εξωτερικών, σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο ξεκαθάρισε στα παιδιά της χώρας πως ο Santa θα κάνει κανονικά τη δουλειά του και φέτος, θα έχει πρόσβαση στα σπίτια όπως κάθε άλλη φορά, με μια μόνο επισήμανση: η κοινωνική αποστασιοποίηση ισχύει. Τουλάχιστον δυο μέτρα απόσταση, για να μείνουν και εκείνος, αλλά και τα παιδιά, ασφαλείς. 

Στην Ιρλανδία, λοιπόν, ο Άγιος Βασίλης απαλλάσσεται από την καραντίνα των 14 ημερών κατά την άφιξή του στη χώρα με απόφαση του υπουργείου εξωτερικών της χώρας. Με λίγα λόγια, ο υπουργός εξωτερικών της Ιρλανδίας, Simon Coveney, ανέφερε στη βουλή ότι ο Άγιος Βασίλης εντάσσεται στους ουσιαστικούς εργαζομένους και απαλλάσσεται από τον κανόνα του 14ήμερου αυτοπεριορισμού.

Ο υπουργός τόνισε παράλληλα πως ο Άγιος Βασίλης θα πρέπει να είναι σε θέση να εισέρχεται και να εξέρχεται από τον ιρλανδικό εναέριο χώρο και μάλιστα μέσα και έξω από τα σπίτια των Ιρλανδών, χωρίς να περιορίζεται από τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

https://t.co/qwAEJMG68m

Βέβαια, επεσήμανε πως τα παιδιά δε θα πρέπει να μείνουν ξύπνια το βράδυ, για να τον χαιρετήσουν, καθώς το μέτρο της κοινωνικής απόστασης συνεχίζει να ισχύει.