Σύμφωνα με πληροφορίες του Χάρι Καζιάνις, ειδικού για τη Βόρεια Κορέα στο κέντρο σκέψης Center for the National Interest στην Ουάσινγκτον, ο Κιμ  Γιονγκ Ουν και αρκετοί υψηλόβαθμοι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι έχουν εμβολιασθεί.

https://twitter.com/hashtag/KimJongUn?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η Χούα Τσουνγίνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείο Εξωτερικών, δεν αρνήθηκε αλλά ούτε και επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα εμβόλια για τη Βόρεια Κορέα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι δεν έχει ακούσει για αυτά.

Τα τελευταία νέα από τη Β.Κορέα  μιλούν για αγορά απροσδιόριστης ποσότητας δόσεων του ρωσικού εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, του Sputnik-V, και κινεζικού διαγνωστικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων συσκευών θερμικής απεικόνισης. Αν πιστέψουμε το  δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδα Asahi.Οι συσκευές θερμικής απεικόνισης αγοράστηκαν για να εγκατασταθούν στα σύνορα Βόρειας Κορέας – Κίνας ώστε να μπορέσουν προοδευτικά να ξαναρχίσουν οι εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στις δύο χώρες, πάντα κατά την Ασάχι.  

https://t.co/RHDBL37PD5

Ο Κιμ νίκησε τον ιό

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα του SARS-CoV-2 στη Βόρεια Κορέα, η οποία γειτονεύει με τις δύο χώρες που επλήγησαν πρώτες από την παγκόσμια πανδημία. Από τα τέλη Ιανουαρίου, η Πιονγκγιάνγκ εφάρμοσε μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στη βορειοκορεατική επικράτεια, ανάμεσά τους το κλείσιμο των συνόρων, την αναστολή λειτουργίας των σχολείων και την επιβολή lockdown σε εθνική κλίμακα.

https://t.co/XeCT1rAh9v

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έδειξε αποτελεσματικότητα άνω του 90% 

Το ρωσικό εμβόλιο είχε αποτελεσματικότητα άνω του 90% και στα τρία στάδια των κλινικών δοκιμών: 92% στο πρώτο σημείο ελέγχου και 91,4% στο δεύτερο. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι σοβαρών περιπτώσεων Covid ήταν 100%.

https://twitter.com/hashtag/SputnikV?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του νέου κορωνοϊού, έφθασε σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας, στο πλαίσιο της έναρξης του μαζικού εμβολιασμού, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα, τονίζοντας ότι «ο εμβολιασμός είναι εκείνος ο δρόμος τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε για να ανακόψουμε την εξάπλωση της νόσου».

https://twitter.com/hashtag/Russia?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το  ΑΠΕ – ΜΠΕ