Μετά από υπουργούς χωρών και ολόκληρα στελέχη του ΠΟΥ να κάνουν σοβαρές τοποθετήσεις ως προς τις ελευθερίες μετακίνησης του Άγιου Βασίλη εν μέσω πανδημίας, έρχεται και η ΕΛ.ΑΣ να μας αποτελειώσει να τοποθετηθεί επί του ζητήματος.

Καλά δεν ήθελε ακριβώς να τοποθετηθεί η Ελληνική Αστυνομία, απλώς να πει ένα χρόνια-πολλά-καλά-χριστούγεννα σε όλους, μέσα από ένα βίντεο που πιθανότατα ακολούθησε την κλασική ροή έμπνευσης ανάλογων βίντεο: πήγαινε για αστείο και κατέληξε cringy.

Για να μη στα πολυλογούμε, με ένα βίντεο στο οποίο σταματάει για έλεγχο τον Άγιο Βασίλη επέλεξε να μας πει χρόνια πολλά η ΕΛ.ΑΣ. Και μάλιστα είναι και αρκετά αυστηρή με τον κοκκινοφορεμένο γέροντα. Μια αστυνομικός φαίνεται να σταματά τον Santa, ο οποίος όπως είπε «έχει βγάλει τα ταρανδάκια του μια βόλτα», να μην την καλύπτει η αποστολή μηνύματος που έχει κάνει στο 13033 και μόνο με άδεια εργοδότη τον αφήνει εν τέλει να φύγει μπας και προλάβει καμία καμινάδα.

Τώρα θα αναρωτιέσαι εσύ ποιος είναι ο εργοδότης του Άγιου Βασίλη που επικαλείται το σποτ. Μα τα παιδιά όλου του κόσμου, βρε κουτό.

«Τηρούμε τα μέτρα και στις γιορτές», θέλει να πει ο ποιητής, με κλισέ τρόπο που κανέναν δεν σόκαρε, αλλά όλους μας κρίντζαρε. Και του χρόνου.