Όπως ήδη γνωρίζεις, το Facebook έβαλε στο “mute” τον Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, μετά από ένα βίντεο που ανάρτησε στην πλατφόρμα, λέγοντας λίγο πολύ πως του έκλεψαν τη νίκη από τα χέρια στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Επόμενο «θύμα» του Facebook, που έχει πάρει σοβαρότερα από ποτέ το ζήτημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, είναι η Ραχήλ -ποια άλλη- Μακρή που με ανάρτησή της πήρε ξεκάθαρα το μέρος του Τραμπ. ΟΚ, κανείς δε σοκάρεται, με αυτό. Προχωράμε.

Η Ραχήλ Μακρή, ανάρτησε στο Facebook την είδηση για τον πυροβολισμό διαδηλώτριας, που τελικά έχασε τη ζωή της στο Καπιτώλιο, γράφοντας στη λεζάντα: «Οι ασφαλίτες του σιχ… Πελόζι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν Διαδηλώτρια. Είναι και κλέφτες και απατεώνες και δολοφόνοι. Έκλεψαν τις εκλογές. Έστησαν ιό και πανδημία για να γίνει επιστολική ψήφος και να κλέψουν την προεδρία. Ντόναλντ, βγάλτε τον στρατό.»

Μετά από λίγο, μας ενημέρωσε μέσω Twitter, πως το Facebook έκλεισε και τα τρία προφίλ της. «Η χούντα έκλεισε και τα τρία προφίλ μου στο Facebook. Για να μη μαθαίνουν οι Έλληνες πως οι Αμερικανοί επαναστάτησαν, ότι κατέλαβαν κυβερνητικά κτήρια και οι δημοκρατικοί κλέφτες με την αστυνομία σκοτώνουν διαδηλωτές», έγραψε.

https://t.co/3VeyQ0hT5v

Στο μεταξύ, δεν ξέρουμε πώς να της πούμε πως και στο Twitter, αν συνεχίσει έτσι, λίγα θα είναι τα ψωμιά της. Μάλλον θα την αφήσουμε να το διαπιστώσει μόνη της.