Η ”κατάστα”, όπως θα έλεγε ο ίδιος ο Μιθριδάτης, παραμένει περίεργη για όλους και όπως φαίνεται, θα παραμείνει έτσι τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα. Αν και αυτό είναι ένα σενάριο και τίποτα παραπάνω, τότε, αρχές του Μαΐου δηλαδή, ίσως βγούμε από το σπίτι μας. Όλα αυτά, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα σε πρωινές του δηλώσεις. Κρατάμε μια μεγάλη επιφύλαξη. Ελπίζουμε να είναι η αρχή κάποιας ”κανονικότητας”, αν όχι η αρχή της ολικής μας ελευθερίας. Το ελληνικό παραδοσιακό Πάσχα όπως το ξέρετε καλύτερα να το ξεχάσετε.

Οι καλλιτέχνες, όπως και εμείς οι κοινοί θνητοί, έχουν άπλετο χρόνο αφού αναγκάζονται και αυτοί να κάτσουν στο σπίτι τους. Το πόσο έχουν πληγεί και εκείνοι από την πανδημία είναι γνωστό άλλωστε. Όσο υπάρχει ελεύθερος χρόνος και όρεξη για δημιουργία, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει έναν μουσικό από το να δημιουργήσει, ούτε καν ο κορονοϊός που έχει βαλθεί να μας κλειδώσει εντός των τεσσάρων τειχών. 

Ορμώμενος από την επικαιρότητα και τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη τις προηγούμενες μέρες που παρότρυνε τους επιχειρηματίες να παραδώσουν «τα κλειδιά των επιχειρήσεων της εστίασης», ο μέγας Μιθριδάτης, έκανε μερικές παρεμβάσεις στο τραγούδι ”Πάμε στον Άδωνι για καφέ” της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Το αποτέλεσμα, αστείο, με την καλή έννοια φυσικά. Πριν περάσουμε σε αυτό, ας ακούσουμε το προφητικό ”Σπιτουλίνι Αραχτουλίνι” που μας συντροφεύει όλους αυτούς τους μήνες της καραντίνας.

Με το γνωστό περιπαικτικό του ύφος και τις σατιρικές του ρίμες, ο Μιθριδάτης βάζει τον Άδωνι Γεωργιάδη στη θέση του. Λυπούμαστε Άλκηστις, αλλά η διασκευή του Μίθρι πήγε το τραγούδι σε άλλο επίπεδο.