Ο Γιάννης Στάνκογλου, η Κόρα Καρβούνη, ο Χρήστος Στέργιογλου και ο Μάκης Παπαδημητρίου, όπως και άλλοι, δημιούργησαν και συμμετείχαν στο μικρό φιλμ ”Το Αμφιθέατρο του Παραλόγου”, ένα βίντεο που αφορά το νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή και αφορά την σύσταση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος που θέλει, με λίγα λόγια, την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Το βίντεο που αναρτήθηκε από την πρωτοβουλία ”OΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια’’ μετράει ήδη πάνω 21.000 προβολές. Σε αυτό βλέπουμε έναν καθηγητή (Χρήστο Στέργιογλου) να διαβάζει τα επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου και οι τέσσερις φοιτητές, με τη σειρά τους, να σχολιάζουν όσο εκείνος διαβάζει. Ο Γιάννης Στάνκογλου, με ανάρτησή του στο Facebook δημοσιοποίησε το βίντεο και την ανακοίνωση που ακολουθεί.

Το Αμφιθέατρο του Παραλόγου:

 

Η ανακοίνωση:

Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια

Σήμερα (11.2.2021) ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Με αφορμή αυτό το κομβικό γεγονός, ένα σημείο καμπής σε μία ιστορία δύο αιώνων της πανεπιστημιακής ζωής στην Ελλάδα, αναρωτιόμαστε: σε τι αμφιθέατρο θα επιστρέψουμε με το τέλος της πανδημίας; μάλλον στο Αμφιθέατρο του Παραλόγου!

Ως μέλη της Πρωτοβουλίας ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια έχουμε εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στην παρουσία της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και έχουμε διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Αλλά και χιλιάδες πανεπιστημιακοί από όλη την Ευρώπη αντιτίθενται στο νομοσχέδιο που κινείται στην κατεύθυνση που επιχειρεί να εφαρμόσει το αυταρχικό καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν στα πανεπιστήμια της Τουρκίας, με τα ίδια επιχειρήματα, με τον ίδιο αυταρχισμό.

Αυτές τις δύσκολες ώρες για τα ελληνικά πανεπιστήμια, ο κόσμος του πολιτισμού, παρότι στενάζει κι’ αυτός από τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας και των κυβερνητικών επιλογών, ήρθε να σταθεί δίπλα μας, δίπλα στους πανεπιστημιακούς δασκάλους, στο διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ, στους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Κινηματογραφιστές, ηθοποιοί και καλλιτέχνες του ήχου και της εικόνας συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός βίντεο που αναδεικνύει το Πανεπιστήμιο ως αυτό που είναι και όχι αυτό που δείχνουν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ: Χώρος έρευνας, διδασκαλίας, διαλόγου, επαγγελματικής ευσυνειδησίας και συνομιλίας με την κοινωνία, χώρος που εμπνέει ανθρώπους με τη φλόγα της ελευθερίας, της δημιουργίας και της προσφοράς ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Μια ανεξάρτητη κίνηση …μοιράστε το παντού…… Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια Σήμερα (11.2.2021) ψηφίζεται το…

Δημοσιεύτηκε από Yiannis Stankoglou στις Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου

 

Υλοποίηση: Αλέξης Αλεξίου, Αλεξάνδρα Ανδρούσου, ΑΝΜΑΡ, Άκης Γουρζουλίδης, Χρήστος Δούρος, Νίκος Έξαρχος, Ειρήνη Θεοδωροπούλου, Χρήστος Καραμάνης, Κόρα Καρβούνη, Τάκης Καρδάσης, Βασιλική Γιολάντα Κήτα, Νίκος Κορωνίδης, Φανή Κουντούρη, Χριστίνα Λαρδίκου, Μανώλης Μανουσάκης, Ειρήνη Μίχα, Νίκη Μπίζου, Αφροδίτη Νικολαΐδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Ρουχίτσας, Αντιγόνη Ρώτα, Ναταλία Σουΐφτ, Γιάννης Στάνκογλου, Χρήστος Στέργιογλου, Κώστας Στυλιανού, Γιώργος Τασιούλας, Θανάσης Τότσικας, Γιώργος Φουρτούνης, Λάμπης Χαραλαμπίδης, Ελίνα Ψύκου.
Ειδικές ευχαριστίες στον Φοίβο Δεληβοριά.
Christos Stergioglou Κόρα Καρβούνη – Kora Karvouni [Οfficial Ρage] Yiannis Stankoglou Elina Psykou Nat Swift Afroditi Niko Antigoni Rota Akis Gourzoulidis Nikos Exarchos Christina Lardikou
Dimitris Rouhitsas Lambis Charalambidis Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias