“Ο Άνθρωπος του Θεού”  (Man of God) της Yelena Popovic, που αφηγείται την γεμάτη δοκιμασίες ζωή του Αγίου Νεκταρίου, υπενθυμίζοντάς μας την αξία που έχει το «φως» και η συνεχής αναζήτησή του μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του.

Ο  Άρης Σερβετάλης, ο Χολιγουντιανός ηθοποιός Mickey Rourke και ο Ρώσος super star Alexander Petrov, μαζί με ένα cast εξαιρετικών Ελλήνων ηθοποιών (Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλη Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Κίττυ Παιταζόγλου, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος), διάγουν, κινηματογραφικά, το βίο του Αγίου Νεκταρίου σε μια ταινία-ωδή στην επιμονή και το ήθος, την ταπεινότητα και την αφοσίωση, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Yelena Popovic, υπό τους ήχους του Πολωνού Zbigniew Preisner, συνθέτη των κινηματογραφικών έργων του Krzysztof Kieślowski.

Γιατί ντύθηκε με τα ράσα ο Σερβετάλης;

Παίζει τον Άγιο Νεκτάριο, τότε Μητροπολίτη Πενταπόλεως, που τον ζήλεψαν οι κληρικοί στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, μέρος του κλήρου τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Ο φόρτος εργασίας, όμως, τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα, όπου ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια, το οποίο χάρη στη φήμη του, μεγαλώνει. Η Μονή, όμως, δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο, λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Που έγιναν τα γυρίσματα;

Έπειτα από 7 εβδομάδες εντατικών γυρισμάτων σε Αθήνα, Λαύριο και Αίγινα, η διεθνής κινηματογραφική παραγωγή σε σενάριο και σκηνοθεσία της Yelena Popovic “Ο Άνθρωπος του Θεού” (Man of God), μια ταινία-ωδή στο βίο και τις δοκιμασίες που πέρασε ο Άγιος Νεκτάριος, ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020.

Τα πρώτα γυρίσματα της ταινίας έλαβαν χώρα τον Ιούνιο και συνεχίστηκαν τον Σεπτέμβριο, οπότε και μπόρεσαν να ταξιδέψουν στη χώρα μας οι δύο διεθνούς φήμης ηθοποιοί προκειμένου να γυρίσουν τις σκηνές τους, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για την αναχαίτιση της πανδημίας

Ο Μίκι ο Ρουρκ τι φάση;

Είναι εξαιρετικά ενθουσιασμένος με το ρόλο του στην ταινία, όπου υποδύεται τον παράλυτο που θεραπεύεται από τον Άγιο Νεκτάριο λίγο μετά το θάνατό του, αποτελώντας έτσι το τελευταίο θαύμα του. Μάλιστα, ο Αμερικανός ηθοποιός μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε η σκηνοθέτιδα την έννοια της πνευματικότητας όπως και την επικέντρωσή της στον καθένα ηθοποιό ξεχωριστά, γεγονός που τον έκανε να αποδεχθεί με χαρά την πρόταση συνεργασίας.

Ο Alexander Petrov, που έμεινε στην Ελλάδα 20 ημέρες για να πραγματοποιήσει τα γυρίσματα των σκηνών του, θεωρεί πως αυτή η συγκεκριμένη ταινία και το «ταξίδι» που διένυσε μέχρι να βρει το ρόλο του βοηθού του Αγίου Νεκταρίου τον έχουν βελτιώσει ως άνθρωπο και τον έχουν βοηθήσει να απαντήσει σε πολλά υπαρξιακά ερωτήματα που τον ταλάνιζαν για χρόνια.