Το Pornhub δημοσίευσε την πρώτη του έκθεση διαφάνειας την προηγούμενη εβδομάδα, μια κίνηση που έχει να κάνει με σκάνδαλο που ξέσπασε πέρυσι μετά από μια έρευνα των New York Times τον Δεκέμβριο, που κατηγόρησε την Pornhub ότι φιλοξενεί στη σελίδα του παιδικό πορνό και περιεχόμενο που έχει να κάνει με εκμετάλλευση. Με αυτή την έκθεση διαφάνειας, το σκοπεύει Pornhub να ”δημιουργήσει και να προωθήσει έναν χώρο για ενήλικες για την ασφαλή, συναινετική και ελεύθερη έκφραση και εξερεύνηση του σεξ και της σεξουαλικότητας, χωρίς φόβο να εκτεθεί σε επικίνδυνα, παράνομα ή με μίσος και με διακρίσεις περιεχόμενο”.

To Pornhub θέλει να σου αλλάξει τις συνήθειες για να σώσει τον πλανήτη

Οι περισσότερες από τις πληροφορίες είχαν ήδη δημοσιευτεί καθώς το Pornhub προσπαθούσε να ”φτιάξει” την εικόνα του μετά το ρεπορτάζ των NYT αφού παρουσίασε μια σειρά από νέες πολιτικές ως μέρος μιας αναθεώρησης της πολιτικής εμπιστοσύνης και ασφάλειας της εταιρείας τον Δεκέμβριο. Οπότε, μεγάλο μέρος της έκθεσης, καλύπτει τον Ιανουάριο 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2020.

Οι νέες πληροφορίες, έχουν να κάνουν με την πλατφόρμα που εντόπισε και αφαίρεσε 653.465 βίντεο που ενδέχεται να παραβιάζουν τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και άλλες οδηγίες ιστότοπου από το 2020. Το Pornhub εξετάζει το περιεχόμενο που απεικονίζει ανηλίκους, μη συναινετικές πράξεις, ρητορική μίσους, άσχημη αντιμετώπιση σε ζώα, αιμομιξία και άλλα. Όπως θα έπρεπε να κάνουν όλες οι πλατφόρμες που φιλοξενούν πορνογραφικό υλικό.

via GIPHY

Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης ότι το Pornhub έλαβε 1.081 νομικής φύσεως αιτήματα από κυβερνήσεις, αρχές επιβολής του νόμου και ιδιωτικές ομάδες το 2020, συμπεριλαμβανομένων αναφορών μη συναινετικού περιεχομένου και εκμετάλλευσης παιδιών. Σύμφωνα με την έκθεση, το Pornhub «συνεργάζεται με τις αρχές της επιβολής του νόμου και παρέχουν άμεσα σε εμάς όλες τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας κατόπιν αιτήματος και παραλαβής κατάλληλων εγγράφων και εξουσιοδότησης».

Επίσης, οι χρήστες που ανεβάζουν νέο υλικό, πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσουν ότι έχουν τη συγκατάθεση των ατόμων που απεικονίζονται στο περιεχόμενο και ότι συμμορφώνεται με τους όρους και τις οδηγίες του Pornhub. Στη συνέχεια, οι νέες μεταφορτώσεις ελέγχονται πρώτα από αυτοματοποιημένες τεχνολογίες εντοπισμού. Τέλος, το υλικό ελέγχεται στη συνέχεια από τους συντονιστές του Pornhub. ”Μόνο αφού ελεγχθεί το περιεχόμενο τόσο από τις αυτοματοποιημένες τεχνολογίες εντοπισμού όσο και από τους ανθρώπινους συντονιστές μας, το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο στο κοινό στην πλατφόρμα μας”, διαβάζουμε.