Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι πλέον κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για αδικήματα που αφορούν σε έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού. συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Κ.Σπυρόπουλος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του ηθοποιού για τα συγκεκριμένα αδικήματα, ενώ ο ηθοποιός θα κληθεί σε απολογία, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας σε ανακριτή.

Η δίωξη ασκήθηκε στον Π.Φιλιππίδη έπειτα από τα όσα του έχουν αποδώσει τρεις γυναίκες καταθέτοντας πρώτα ενώπιον του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και έπειτα ενώπιον εισαγγελέα.

Οι καταγγελίες

Η μια από τις καταγγέλλουσες περιέγραψε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού, το οποίο τελέστηκε μέσα σε θεατρικό χώρο, με τον Φιλιππίδη να προχωρά σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της.

Σε ό,τι αφορά στις απόπειρες βιασμού, η μια εκ των δύο γυναικών κατέθεσε την επίθεση που δέχτηκε από τον καλλιτέχνη, ο οποίος φέρεται να άπλωσε τα χέρια του στο σώμα της και να άρχισε να τη φιλάει και να ασελγεί πάνω της. Η καταγγέλλουσα τον ικέτευε να σταματήσει, αλλά εκείνος συνέχιζε, κρατώντας την εγκλωβισμένη στον καναπέ, λόγω της σωματικής του υπεροχής. Ο κωμικός κατάφερε να της κατεβάσει το παντελόνι και να της επιτεθεί, με τη γυναίκα να του ζητά συνεχώς να σταματήσει, χωρίς να καταφέρνει να ξεφύγει. Εν τέλει, κατάφερε να απωθήσει τον ηθοποιό, χτυπώντας τον με το πόδι της. φωνάζοντάς του, του ζητούσε να την αφήσει να φύγει και όταν έτρεξε προς την πόρτα, εκείνος της είπε πως είναι κλειδωμένη. Τελικά, της άνοιξε την πόρτα, αφήνοντάς τη να φύγει, αφού πρώτα την απείλησε πως θα την καταστρέψει.

Η δεύτερη υπόθεση απόπειρας βιασμού, αφορά μια γυναίκα η οποία κατέθεσε πως τον Αύγουστο του 2014 ο Πέτρος Φιλιππίδης την οδήγησε με το αμάξι σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, αποπειράθηκε να τη βιάσει, έχοντας πρώτα κλειδώσει τις πόρτες του οχήματός του.

Από την πλευρά του, ο Π.Φιλιππίδης, με υπόμνημα που έχει καταθέσει στον εισαγγελέα, φέρεται να αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται από τις τρεις γυναίκες.