Η Δήμητρα αγνοείται από τις 6 Απριλίου και όμως, το Silver Alert της εξαφάνισής της έκανε την εμφάνισή του στις 26 Απριλίου. Η Δήμητρα, της οποίας το όνομα κάποιοι βάζουν σε εισαγωγικά ή το αντικαθιστούν με εισαγωγικά, που πριν ένα διάστημα απασχόλησε τα μέσα με ένα βίντεο στο οποίο παιδιά, τη χλευάζουν, στο ίδιο της το σπίτι, βιντεοσκοπώντας όλη αυτή την παράσταση. Η Δήμητρα την οποία ποτέ δεν αγκάλιασε το νησί της, η Λέσβος, η γειτονιά της.

Ένα σχεδόν μισάωρο ντοκιμαντέρ ακολουθεί τη Δήμητρα, πριν την εισαγωγή της σε ψυχιατρικό ίδρυμα για μια ακόμα φορά, στο σύμπαν της. Στο νησί της, στο σπίτι της, με τα ωραία της ρούχα, το χαμόγελό της, τον χορό της στον δρόμο, την αγάπη της για τη μουσική, την τέχνη, τις ιστορίες για τη μαμά της και την παντοτινή της καταπίεση να μη νιώθει αυτό που νιώθει, να ζει εξόριστη άτυπα σε ένα σώμα που δεν νιώθει δικό της.

Ναι, η Δήμητρα πριν εισαχθεί στο Δρομοκαΐτειο, από όπου και εξαφανίστηκε τον Απρίλιο, ζούσε στη Σκάλα Συκαμιάς. Ένα χωριό που ποτέ δεν τη δέχτηκε. Εκεί έμεινε να φροντίζει τους γονείς της, μέχρι να αφήσουν την τελευταία τους πνοή και ζούσε πια μόνη της, σε μια κοινωνία που δεν δέχτηκε ποτέ την ταυτότητα φύλου της.

Στο ντοκιμαντέρ αυτό  της φωτογράφου και κινηματογραφίστριας Τζέλης Χατζηδημητρίου μαθαίνει όποιος στάθηκε ψυχρός απένταντι στην εξαφάνισή της, απέναντι στον χυδαίο χλευασμό της σε ένα βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύπου, πως η Δήμητρα έζησε και στην Αθήνα, σαν μποέμισα. Η Δήμητρα ερωτεύτηκε μια μόνο φορά, αλλά παράφορα. Τόσο παράφορα που τρόμαξε και διέκοψε τη σχέση. Η Δήμητρα αγαπάει τις γάτες, αλλά ιδανικά θέλει να αποκτήσει παιδιά. Η Δήμητρα έχει φτιάξει το σύμπαν της μέσα στο σπίτι που άλλοτε έμενε με τους γονείς της, και αυτό το σύμπαν αποτελείται από φωτογραφίες, πολλές φωτογραφίες, τις οποίες μάλλον αγαπάει πολύ.

Βασικά η Δήμητρα έχει όρεξη να ζήσει, να χορέψει, να τραγουδήσει και να φορέσει «τα πιο όμορφα φορέματα». Αρκεί να βρεθεί.