Η Κοπεγχάγη είναι το τέλειο σκηνικό για τον ψυχοπαθή δολοφόνο που έχει μια αποστολή. Αφήνει ως σφραγίδα μια χειροποίητη κούκλα φτιαγμένη από σπίρτα και κάστανα. Κανείς δεν είναι ασφαλής. Ακόμα και Υπουργοί. Μια υπόθεση παιδικής κακοποίησης που σε ενοχλεί αλλά σε καθηλώνει. Γιατί, όλοι έχουμε ένα μυστικό.

Το καταπληκτικό διεθνές μπεστ σέλερ του Σόρεν Σβάιστρουπ είναι η σειρά που δεν θα αποκαλέσεις απολαυστική. Σίγουρα όμως δεν μπορείς να της αντισταθείς. Η σειρά (προφανώς το βιβλίο και μετέπειτα η σειρά) παραδίδει μαθήματα κοινωνικού ρεαλισμού. Σύνθετη και δύσκολη πλοκή και ανατριχιαστικά μυστήρια. Το ψυχολογικό θρίλερ στα καλύτερά του.

https://twitter.com/hashtag/TUDUM?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Μια ολόκληρη οικογένεια βρίσκεται δολοφονημένη άγρια σε ένα αγρόκτημα το 1987. Τριάντα χρόνια μετά, Μια νεαρή γυναίκα εντοπίζεται βάναυσα δολοφονημένη σε μια παιδική χαρά, με κομμένο το ένα της χέρι. Η γυναίκα ντετέκτιβ Naia Thulin (η Ντανίκα Κούρτσιτς και Μίκελ Μπο Φέλσγκαρντ  που μπορεί να τους είδες στη σειρά “Η Βροχή”) ξεκινά να ερευνά την υπόθεση με τον δύστροπο Mark Hess.

https://twitter.com/wilko3522/status/1443313495727034370?ref_src=twsrc%5Etfw

Τι να περιμένεις: βίαιες και φρικιαστικές δολοφονίες από έναν serial killer. Σκοτεινά γκρίζα κι απειλητικά δάση. Ακρωτηριασμένα σώματα γυναικών που μεγαλώνουν μόνες τους παιδιά. Η εξαφανισμένη κόρη πολιτικού που κάποιος έχει ήδη ομολογήσει τη δολοφονία της. Πρέπει να συνδέσεις τις τελείες αλλά και πάλι μένεις μπερδεμένος και πατάς πλέι στο επόμενο επεισόδιο μέχρι να φτάσεις το τέλος. Έξι επεισόδια που ικανοποιούν ακόμη και τον πιο αυστηρό κριτικό κινηματογράφου.

https://twitter.com/bfbuschi/status/1444654905424334849?ref_src=twsrc%5Etfw

Δεν θα κατεβαίνεις εύκολα στο υπόγειο για εβδομάδες. Κι αν βρεις το μυθιστόρημα στο αεροδρόμιο, μάλλον, θα το αγοράσεις. Μπορεί να είναι κλισέ αλλά φαίνεται ότι δουλεύει πάντα: ανείπωτη κι αγιάτρευτη οικογενειακή φρίκη μπορεί να λειτουργήσει ως μοτίβο  της πλοκής σε κάθε αστυνομική σειρά, επιτυχώς. Και υπενθύμιση σε όλους τους θεατές να προσπαθήσουμε να κολλήσουμε τα σπασμένα κομμάτια του ψυχισμού μας. Τι να κάνουμε, κουβαλάμε τραύματα.

https://twitter.com/FPLCrateDigger/status/1444609892195635204?ref_src=twsrc%5Etfw

Μην σας απωθήσει η βασανιστικά αργή πλοκή. Είναι εσκεμμένα δοσμένη έτσι. Για να έχει ο τηλεθεατής την εντύπωση ότι αυτή η υπόθεση δεν πάει πουθενά. Μετά το τρίτο επεισόδιο αρχίζει το καλό κομμάτι της ιστορίας να ξετυλίγεται. Και τίποτα δεν είναι προβλέψιμο. Το μόνο που είναι κάπως αναμενόμενο είναι το binge watching.