Εσύ τι έκανες όταν Facebook, Instagram και WhatsApp μας γκόσταραν για περίπου επτά ώρες στις 4 Οκτωβρίου; Μερικοί είπαν πως διάβασαν βιβλίο, πως απόλαυσαν το μικρό αυτό διάλειμμα από τη ντιτζιταλική ζωή. Εμείς πάλι, παρακολουθώντας GNTM, δώσαμε μια ευκαιρία στο Telegram και στο Signal, γιατί αν δεν σχολιάζεις όσα βλέπεις στο ριάλιτι μόδας με τους φίλους σου, είναι σαν να μην το είδες. Όλοι το ξέρουν αυτό. Στο μεταξύ, μπορεί το Telegram, μέσα σε 6 ώρες πλήρους απουσίας Messenger και WhatsApp να απέκτησε 60 εκατομμύρια νέους χρήστες, αλλά ένας ακόμα μεγάλος κερδισμένος ήταν και το Pornhub.

Από ό,τι φαίνεται, για μερικούς το εξαναγκασμένο digital detox να ήταν μια καλή αφορμή για διάβασμα ή ταινία, αλλά κάποιοι αποφάσισαν να το χρησιμοποιήσουν για την απόλαυσή τους. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε το Pornhub η άνοδος κατά τη διάρκεια του σοσιαλμιντιακού μπλακάουτ ήταν εντυπωσιακή. Έφτασε ακόμα και στο +10,5%. Ναι, κάποιοι πέρασαν πολύ καλά αυτό το εξάωρο.

Κάπου εδώ να αναφέρουμε πως το ποσοστό αυτό με το μέσο όρο της ημέρας, αντιστοιχεί σε περίπου μισό εκατομμύριο χρήστες για κάθε ώρα που το Facebook είναι πεσμένο. Βέβαια, αντίστοιχη άνοδο σε χρήστες είχε το Pornhub και τον Μάρτιο του 2019 όταν είχε επίσης αποφασίσει να τα παίξει για λίγο το σοσιαλμιντιακό τρίο του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Σε άλλα νέα, μπορεί το Twitter να τρόλαρε το Facebook εκείνη την ημέρα, αλλά ένα μεγάλο ευχαριστώ για το φέιλ του χρωστάει και το Pornhub.