Γνωστή ιστορία. Ο φίλος ή η φίλη σου, που ξεκινάει μια casual ερωτική σχέση μετά από πολλά μεταμεσονύχτια μεθυσμένα λογίδρια που προσπαθούν να κάνουν σαφές πως «δεν έχει χρόνο για σχέσεις αυτή την περίοδο» και πως «θέλει να ζήσει τη single  ζωή περνώντας χρόνο με τους φίλους του/της» όχι απλώς μπαίνει σε σχέση, αλλά φτάνει ένα βήμα πριν το Amber Alert. Οι φίλοι που όταν ερωτεύονται εξαφανίζονται παντελώς, σαν να μην κουνιούνται από το κρεβάτι που μοιράζονται αυτό το νέο love stοry είναι μάστιγα, ζουν ανάμεσά μας, είμαστε εμείς πολλές φορές.

Όχι, αυτό δεν είναι ένα κείμενο με συμβουλές για το πώς να διαχειριστείς αυτόν τον φρεσκοκαψουρεμένο φίλο και πώς να του εξηγήσεις ότι έχει χάσει την ισορροπία ανάμεσα σε ερωτική και κοινωνική ζωή. Αυτό είναι ένα κείμενο που θα αντικαταστήσει το high-5 σε μια γαμάτη παρέα που διοργάνωσε ένα μικρό event για αυτόν τον φίλο. Τι event; Βασικά, την κηδεία του διοργάνωσαν. Ο τύπος δεν ήταν νεκρός. Ήταν ζωντανός και καψούρης.

Ο Ellis Russell είναι ένας ερωτευμένος νέος, που άρχισε να κάνει ghosting στην παρέα του, χάνοντας τη μπάλα και ζώντας αυτόν τον νέο έρωτα. Η παρέα του, λοιπόν, αποφάσισε να του κάνει κηδεία, μετά από προσπάθειες να τον βρει, να τον δει, να επικοινωνήσει μαζί του. Μέχρι και πλάνα για Σαββατοκύριακα του επόμενου μήνα έκαναν τα παιδιά για να μην του αφήσουν περιθώριο να ρίξει ακόμα ένα άκυρο. Ο Ellis όμως δεν συνεργάστηκε. Συμβαίνουν αυτά. Τα έχουμε ζήσει.

Η παρέα του, λοιπόν, διοργάνωσε την κηδεία του. Ο φίλος του, Aled, έβγαλε και επικήδειο. Βέβαια.

“Μέχρι πρότινος είχαμε τον καλό μας φίλο Ellis Russell, που τον βλέπαμε καθημερινά. Πρόσφατα μπήκε σε σχέση αποφασίζοντας να κρατήσει επαφές μαζί μας μόνο μέσω WhatsApp, ώστε να περνάει περισσότερο χρόνο με την κοπέλα του και τη γάτα. Κάτι που για όλη την παρέα είναι ξεκάθαρα μη αποδεκτό. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια κηδεία, όχι για τον πραγματικό του θάνατο, αλλά για τον θάνατό του σαν φίλο. Ευχόμαστε να τον αναστήσουμε στο τέλος, αλλά για τώρα ας αναπαυθεί εν ειρήνη!”

Στα υπόλοιπα ρεαλιστικά στοιχεία αυτού του μακάβριου αστείου, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τα κοστούμια των παιδιών, αλλά και το φέρετρο. «Αναπαύσου εν ειρήνη Ellis, 1994-2021», έγραφε. Χτυπήσαμε ξύλο για το παιδί. Ψέματα δεν θα σου πούμε.

Δυστυχώς δεν ξέρουμε πώς αντέδρασε ο Ellis όταν είδε κάποιο στόρι από την κηδεία του. Ωστόσο, πήραμε κάποιες καλές ιδέες. Ξέρουμε εμείς. Και εσείς ξέρετε.