Για να τα λέμε όλα. Η στιγμή που μίλησε για τον Σεργκέι Ραντσένκο, τον καθηγητή ιστορίας στο πανεπιστήμιο John Hopkins που δημοσιοποίησε έγγραφα από τα Ρωσικά Κρατικά Αρχεία και αφορούν το ΚΚΕ, ήταν η καλύτερη. Ο Ραντσένκο έγινε «Παπαρα-Τσένκο» για ευνόητους λόγους. Ο ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος, με αφορμή τα όσα δημοσιεύει ο αστικός τύπος χωρίς καν να «τσεκάρει» τις πηγές του, αφού τα έγγραφα τα έχει ήδη δώσει το ΚΚΕ εδώ και χρόνια, έδωσε για ακόμη μια φορά τροφή στους χρήστες των social media για να κάνουν πάρτι.

https://twitter.com/hashtag/%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Αλλά όχι, σιγά μη σταματούσε εκεί. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ο Δ. Κουτσούμπας σχολίασε την τραγική κατάσταση με την ιδιωτική ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες που την εμπιστεύτηκαν την περασμένη Δευτέρα με την κακοκαιρία «Ελπίδα» και την «εταιρική ευθύνη» που αναζητείται και ακόμα να βρεθεί.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις που έκαναν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας ως συνέχεια του άλλου, και για τον συρμό της ιδιωτικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ που δεν έφτασε ούτε καν στην Οινόη, θυμίζοντας συνειρμικά τον στίχο από το τραγούδι Μες στην κοιλάδα των Τεμπών, ένα τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου που τραγουδά ο Σωκράτης Μάλαμας.

https://twitter.com/hashtag/%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

«Έπιασε το τρένο από το αυτί/Μην την περνάς τη Γευγελή!» Είπε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας και το πρώτο που σκεφτήκαμε ήταν να ανάψουμε καπνογόνα, έτσι, από συνήθεια. Το δεύτερο που σκεφτήκαμε ήταν «ρε Δημήτρη, τι λες τώρα, θα μιλάς μέχρι τις τέσσερις η ώρα».