Η κοπέλα δεν έχει απλά ταλέντο. Έχει υπερφυσικές δυνάμεις να μας ξυπνά όλες μας τις ωραίες θύμησες από γιαγιάδες και παιδικά τραπεζώματα με θείες. Η φωνή της Μαρίνας Σάττι λειτουργεί ως χρονοκάψουλα. Παίρνει το παρελθόν μας και το εκσυγχρονίζει με σεβασμό. Θρακιώτικο ποπ μοιρολόι made in 2022 και μας ανατριχιάζει.

Διαβάζουμε στο Nowness: «Με τη βοήθεια του σκηνοθέτη Alexis Gomez, η Σάττι επικαλείται το βυζαντινό παρελθόν της πόλης σε μια οπτική γιορτή των πολλαπλών ταυτοτήτων (Ανατολή συναντά τη Δύση, οι Άραβες τους Εβραίους και όλοι μαζί τους Χριστιανούς) . Όπως και η Κωνσταντινούπολη, η Σάττι αντλεί δύναμη από τις ρίζες της και έχει εργαστεί σκληρά για να ενσωματώσει τον πολιτιστικό της πλούτο για να δημιουργήσει μια μοναδική ταυτότητα.

Το «Γιατί πουλί μ’ δεν κελαηδείς;», μια αλληγορία εμπνευσμένη από την πτώση της Κωνσταντινούπολης που περιγράφει την κατάσταση τού να μην μπορείς να ζήσεις και να δημιουργήσεις λόγω της απώλειας των ριζών σου.

Απενοχοποιημένα είναι και ποπ και και παραδοσιακή, και mainstream και εναλλακτική, και gupsy punk και electronica. Η Μαρίνα Σάττι και τα πολυφωνικά σύνολα της έχουν κάμποσο girl power για να δημιουργήσουν τις πιο απροσδόκητες ενορχηστρώσεις.«Υπήρχαν πάντα αντιθέσεις με τις οποίες έπρεπε να συμφιλιωθώ και να ζήσω», λέει η ίδια στο Nowness όπου έκανε μόλις πρεμιέρα το βίντεο, «ένας εσωτερικός αγώνας προκειμένου να κατανοήσω, να κανονικοποιήσω την ταυτότητά μου και να την αποδεχτώ. Κατάφερα να την κατανοήσω, όχι μόνο για το δικό μου καλό αλλά και για τους άλλους ανθρώπους γύρω μου, και να μπορέσω να αγαπήσω, να αγκαλιάσω και να ζήσω σε αρμονία και ειρήνη και με τα δύο κομμάτια του εαυτού μου».