Είναι οριακά άρρωστος ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα κιλά (συνήθως των γυναικών). Έχουμε ασυνείδητες προκαταλήψεις όσον αφορά τις γυναίκες plus size, πιστεύουμε ότι είναι ανασφαλείς και πρέπει να ντρέπονται για το σώμα τους. Έχουμε άγνοια, έλλειψη ενσυναίσθησης και βαθιά ριζωμένα στερεότυπα που μας κάνουν σχεδόν χοντροφοβικούς.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

Η κοινότητα του BuzzFeed ζήτησε από τα μέλη της να μοιραστούν προσωπικές ιστορίες μετά από μια μεγάλη απώλεια κιλών. Οι μαρτυρίες τους είναι πραγματικές και -δυστυχώς -κάποιες είναι κοινά βιώματα.Ευτυχώς, γυναικάρες όπως η Lizzo, η Άσλεϊ Γκράχαμ και η Μπάρμπι Φερέιρα ήρθαν για να σπάσουν τα στερεότυπα για τα μοντέλα και τα κιλά και να κάνουν τη μόδα αλλά και την καθημερινή ζωή πιο συμπεριληπτική και λιγότερο καταπιεστική πάνω στα γυναικεία σώματα.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

“Ήμουν τόσο αγχωμένη στην πρώτη μου χρονιά στο πανεπιστήμιο που υπήρξα ανησυχητικά αδύνατη. Οι περίοδοι μου σταμάτησαν και έπεφταν τούφες από τα μαλλιά μου. Ποτέ δεν είχα τόσο πολύ προσοχή από τους άντρες, και μάλιστα με προσέγγισαν πρώτα οι φίλες μου που ήταν (κατά τη γνώμη μου) πιο όμορφες. Θυμάμαι ότι κρύωνα όλη την ώρα και είχα πρόβλημα με τον ύπνο γιατί τα οστά στα γόνατά μου τρίβονταν μεταξύ τους».

“Ήμουν το παραδοσιακό “παχουλό” παιδί στο σχολείο από τα 12 μέχρι τα 22 μου. Στο πανεπιστήμιο έχασα βάρος αργά. Οι φίλοι και η οικογένειά μου άρχισαν να κάνουν σχόλια σχετικά με το “πόσο καλύτερα φαινόμουν» και ρώτησαν «ποιο ήταν το μυστικό». Αναρωτήθηκα τι σκέφτονταν οι άνθρωποι για μένα πριν από την απώλεια βάρους, αφού άρχισαν να κάνουν αυτά τα σχόλια”.

“Έχασα 50 κιλά και αμέσως μετά πήρα προαγωγή και αύξηση μισθού. Δεν άλλαξε τίποτα στη δουλειά μου”.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

“Όταν έχασα βάρος, πολλοί άνθρωποι μου έκαναν “κομπλιμέντα” που στην πραγματικότητα ήταν προσβλητικά για την εμφάνισή μου. Μου είπαν: “Φαίνεσαι πολύ καλύτερα τώρα!” και, “Κάποιος προσπαθούσε να σε περιγράψει, και είπαν ότι ήταν χοντρή, αλλά τώρα είναι αδύνατη!”.Για την ιστορία, ποτέ δεν μισούσα το σώμα μου. Έχασα κιλά για να γίνω πιο υγιής, όχι για να κερδίσω την έγκριση κανενός».

«Έχω ζήσει με μια διατροφική διαταραχή για σχεδόν μια δεκαετία. Μία από τις πολλές προκλήσεις για την ανάρρωσή μου είναι ότι ζούμε σε μια κοινωνία με προνόμια για τις υπερβολικά αδύνατες γυναίκες. Σίγουρα παρατήρησα διαφορά στον τρόπο με τον οποίο μου φέρθηκαν ή μου μιλούσαν.  Όταν ήμουν στο χαμηλότερο βάρος μου ήμουν σε νοσηλεία για τρεις μήνες, η ασφάλεια τηλεφωνούσε κάθε εβδομάδα για να ελέγξει την «πρόοδό μας», αλλά βασικά ήταν για να δούμε αν μας θεωρούσαν αρκετά «άρρωστους» ώστε να δικαιολογείται άλλη μια εβδομάδα . Πέρασα τόσο πολύ χρόνο προσπαθώντας να μάθω ότι η αξία μου δεν βασιζόταν στο βάρος».

«Τον χειμώνα του 2020, αποφάσισα να προσπαθήσω να χάσω βάρος. Ήμουν κοντά στα 200 κιλά. Πριν αδυνατίσω, με αγνοούσαν δημόσια και δεν με έδιναν δεύτερη ματιά στα καταστήματα. Τώρα έχω χάσει περίπου 50 κιλά, διαπιστώνω ότι οι εργαζόμενοι στην εξυπηρέτηση πελατών και στα εστιατόρια είναι πολύ πιο φιλικοί. Είναι εξοργιστικό”.

«Έχασα περίπου το 25% του σωματικού μου βάρους. Τώρα, είναι αξιοσημείωτο πόσοι άνθρωποι – όλοι άνδρες – θέλουν να μου δώσουν οδηγίες διατροφής και άσκησης. Πριν χάσω βάρος, ήμουν εντελώς αόρατη στο γυμναστήριο. Δεν με έβλεπαν».