Η συμμετοχή της Νατάσσας Μποφίλιου στην αντιπολεμική συναυλία στις 14 Μαρτίου 2022 προκάλεσε αντιδράσεις. Ο Αντώνης Καφετζόπουλος και άνθρωποι των τηλεοπτικών μέσων σχολίασαν τόσο τη συμμετοχή όσο και τη στάση της απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Στον αντίποδα, και μέσα στο σοσιαλμιντιακό ντόμινο που δημιουργήθηκε, καλλιτέχνες έσπευσαν να στηρίξουν τη Νατάσσα Μποφίλιου, όπως ο Πάνος Βλάχος, που με ένα σαφές και σύντομο «Με τη Νατάσσα» έκανε γνωστή τη στάση του, αλλά και η Κλέλια Ρένεση, που με ένα μακροσκελές κείμενο στο Instagram κατάφερε τελικά να κάνει το καλύτερο σχόλιο.

Δεν είναι κάποια πρωτότυπη είδηση αυτή. Η ηθοποιός με έναν μαγικό τρόπο, συχνά καταφέρνει να αποκωδικοποιήσει τις συγκεχυμένες σκέψεις μας, να τους δώσεις δομή και να μας κάνει να λέμε κάτι σαν «α να γεια σου» διαβάζοντας τα όσα γράφει. Ναι, η Κλέλια Ρένεση αρχίζει την πιο απαραίτητη μουρμούρα πιο συχνά από όσο αντιλαμβανόμαστε.

Με αφορμή το «ζήτημα» που προέκυψε για το αν η Νατάσσα Μποφίλιου στέκεται ή όχι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, η Κλέλια Ρένεση έγραψε: 

«Έτσι μία όμορφη Τρίτη λαμπερή που είναι, για πείτε μας φωστήρες, που ανήκουμε, σε πιο τάγμα παραπληροφόρησης να ενταχθούμε, από πότε αρχίζει να μετράει το κοντέρ της ιστορίας, πότε είναι η σωστή ώρα να πάρουμε θέση και με ποιους, σε ποιον Θεό να πιστεύουμε, και εντέλει πότε να κάνουμε εισπνοή- εκπνοή για να μην σας ενοχλούν τα χνώτα μας.

Ενώ μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται η μεγαλύτερη γεωπολιτική αποσταθεροποίηση των τελευταίων ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος, με μόνο θύμα όπως πάντα τον απλό λαό, που πληρώνει, με τη ζωή του στην χειρότερη ή την εξαθλίωση του στην καλύτερη, την ενεργειακή και σιτιστική εξάρτηση που τον υποχρέωσαν οι κυβερνήσεις, απλά και μόνο για να αλλάξουν χέρια τα λεφτά.

Από το ένα αφεντικό στο άλλο και σκοτώνονται οι άνθρωποι μπροστά στα μάτια μας, και η δύσπνοια από την κατάντια μας έχει γίνει ανυπόφορη. Και η απολυταρχική προπαγάνδα βρίσκεται στα καλύτερά της, όταν τα ΜΜΕ μας φέρονται σαν να είμαστε σε ίδρυμα άνοιας, όταν η έννοια της λογικής ή της κριτικής σκέψης σε κατατάσσει κατευθείαν σε ταμπέλα βολική για το τσουβάλιασμα.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εσάς το μόνο που σας έφταιξε είναι η Μποφίλιου και τα δυο τραγούδια που είπε να τραγουδήσει τον πόνο της τραγωδίας!; Ήρεμα ρωτάω αλλά αυτό είναι το πρόβλημά σας; Πρέπει σώνει και ντε να παίξουμε στην μονόπολη τους; Η θέση που αρμόζει σε έναν πολίτη είναι μόνο να διαλέγει αφεντικό; Πότε γίναμε τόσο υπέροχοι σκλάβοι; Τόσο μοιρολάτρες; Τόσο μικροί;

Στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή διεξάγονται 3 πόλεμοι ταυτόχρονα. Ο πρώτος είναι ο γνωστός. Ο δεύτερος είμαι οι ναζί εναντίον των ρωσσόφονων ουκρανών, ο τρίτος μεταξύ των μαφιών και από τις δυο πλευρές. Καμία συνθήκη δεν θα εξασφαλίσει την έξοδο των πολιτών. Χρειάζεται αίμα η τραγωδία και η προπαγάνδα σκυλιά.

Κι αν θέλετε τα λέω και με τραγουδάκι μπροστά στο Σύνταγμα. Ο διχασμός που πάτε να διασπείρετε είναι η μεγαλύτερη κατάντια. Αλλά όταν τα παιδιά του γείτονα δεν θα έχουν να φάνε, εμείς πάλι θα τρέχουμε, οι γραφικοί, οι αναρχοάπλυτοι, οι ρομαντικοί. Εσείς θα κάθεστε καναπεδάκι και θα μετράτε κέρματα ικανοποιημένοι που διαλέξαμε τη σωστή πλευρά. Τι κόσμος θεέ μου. Να μην χωράει ένα όνειρο ούτε σε ένα τραγούδι. Μπλιαχ».

Ας κρατήσουμε αυτό το απλό αλλά σωστό, «αυτό είναι το θέμα μας;». 

Και επειδή η Κλέλια Ρένεση είναι ένας χείμαρρος καταπραϋντικών αληθειών, δες τη συνέντευξη που μας παραχώρησε πριν ένα διάστημα, σε περίπτωση που σου ξέφυγε: