Μια σχετικά πρόσφατη μελέτη μας έκανε γνωστό ότι οι άνθρωποι που εκτιμούν και θαυμάζουν τους σελέμπριτις μπορούν να αναπτύξουν μια πολύ πιο θετική άποψη για τη ζωή συνολικά. Επιπλέον, αυτή η στάση συνδέεται επίσης με την αναζήτηση νέων ευκαιριών που μας οδηγεί στην αυτοβελτίωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι οι αγαπημένες μας διασημότητες μπορούν να έχουν μια υπέροχη επιρροή στην καθημερινή μας ζωή. Βέβαια, συγνώμη που σας το χαλάμε, αλλά δεν πρόκειται να αποκτήσετε ποτέ την περιουσία τους. Σκληρή αλήθεια, αλλά έπρεπε να το τονίσουμε.

Αφού λοιπόν η επιρροή τους, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, είναι καλή, ας βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι το να μεγαλώνεις δεν είναι απαραίτητα κακό και ας έχουμε ως παράδειγμα τα άτομα που αρκετά συχνά βλέπουμε στην οθόνη μας. Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, λένε οι σοφοί στα καφενεία και εμείς δεν θα διαφωνήσουμε με αυτό. Γιατί όμως σφίγγεται η καρδιά μας όταν εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες;

Οι σωματικές αλλαγές είναι μέρος της γήρανσης και φυσικά της ζωής. Το να ζεις σε μια καθημερινότητα με επίκεντρο τη νεολαία και εσύ να έχεις ρυτίδες, γραμμές συνοφρυώματος καθώς γελάς και λίγο χαλαρό δέρμα όσο κινείσαι, μπορεί στην αρχή να σε «πονέσει», αλλά όπως είπαμε, that’s life. Το θέμα είναι να εξοικειωθούμε με την εικόνα μας και να αγαπήσουμε αυτό που είμαστε. Αυτό μάλλον έκαναν και οι διάσημοι στη λίστα που ακολουθεί. 

Ρόουαν Άτκινσον

Έντ Ο’ Νιλ

Μόργκαν Φρίμαν

Κόλιν Φερθ

Έλενα Μπόναμ Κάρτερ

Λίαμ Νίσον

Μόνικα Μπελούτσι

Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Γουίλεμ Νταφόε

Λούσι Λιού

Αντόνιο Μπαντέρας