Άνεργη τρανς γυναίκα που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα βρέθηκε στο συσσίτιο του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα. Εκεί έπεσε θύμα τρανσοφοβικού ρατσιστικού παραληρήματος όταν ιερέας την έδιωξε και την χλεύασε αποκαλώντας την «άντρα με στήθος», «άνθρωπο του διαβόλου» και «ανώμαλο». Αυτή η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να κατατεθεί στις (17/04) μήνυση και η η δικηγόρος του Red Umbrella Athens, Αγγελική Σουγλέ,  δήλωσε ότι μπορεί να κατατεθεί και αγωγή στο αστικό δικαστήριο για αποζημίωση λόγω προσβολής προσωπικότητας και για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί.

Και σήμερα έγινε κάτι που κανείς δεν περίμενε σχετικά με την καταγγελία άρνησης χορήγησης συσσιτίου από τον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Καλλιθέας σε διεμφυλικό πρόσωπο που είχε ανάγκη. Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να διερευνηθεί το περιστατικό. Άμεσα.

Κυρίως, ο μακαριώτατος έκανε την ακόλουθη ΗΧΗΡΗ δήλωση και για τους ιερείς και για το ποίμνιο του, για να μαθαίνει ο μέσος Χριστιανός τέτοιες μέρες τι σημαίνει συμπερίληψη (το λεγόμενο στην εκκλησιαστική Αγαπάτε τους εχθρούς υμών, καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς» (Ματθ. ε’, 44):

«Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού. Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις άγιες ημέρες, αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτήν αφορά στο φύλο του είτε στη φυλή του είτε στο χρώμα του είτε στο θρήσκευμά του είτε στις πεποιθήσεις του. Χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει. Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων».

Τι κρατάμε; Η Εκκλησία αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη πέρα και έξω από διακρίσεις.