H σειρά Χάρι Πότερ της Tζ. Κ. Ρόουλινγκ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιδικά (και όχι μόνο) μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ και προσαρμόστηκε άμεσα και σχετικά εύκολα σε ένα ακόμα πιο δημοφιλές σύμπαν, αυτό του κινηματογράφου. Αν και η σειρά προοριζόταν αρχικά για παιδιά, ο κόσμος των μάγων άναψε μια μαγική φλόγα και στις καρδιές των ενηλίκων, κάτι που αναπόφευκτα το οδήγησε και στη μεγάλη οθόνη.

Από τότε που κυκλοφόρησε η σειρά Χάρι Πότερ, η Ρόουλινγκ έγινε εξίσου διάσημη με τους ηθοποιούς που πρωταγωνίστησαν στις ταινίες. Ενώ ορισμένοι κριτικοί πίστευαν ότι η αγάπη για το franchise θα έσβηνε λίγα χρόνια αφότου οι πρωταγωνιστές μεγάλωσαν και τα βιβλία έφτασαν στο τέλος τους, οι νεότερες γενιές συνέχισαν να ερωτεύονται το σύμπαν του Χάρι Πότερ. Γιατί όμως ο Χάρι και η παρέα του σημείωσαν τέτοια επιτυχία; Γιατί κατάφερε να γίνει γνωστή για τους χαρακτήρες του, τα σκηνικά, την ευανάγνωστη φύση των βιβλίων καθώς και τις θεαματικές ταινίες. Το σημαντικότερο; Μπορούσε ο καθένας να κάνει τις δικές του θεωρίες για το παρελθόν και το μέλλον των πρωταγωνιστών.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο διάσημες θεωρίες που μας έκαναν να κολλήσουμε ακόμα περισσότερο με το σύμπαν της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Ο Χάρι Πότερ είναι μακρινός συγγενής του Γκόντρικ Γκρίφιντορ

via GIPHY

Στο Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά, ο μικρός μάγος κατηγορείται για την πιθανή σχέση του με τον Σάλαζαρ Σλίθεριν λόγω της ικανότητάς του να επικοινωνεί με φίδια. Η πραγματικότητα όμως μπορεί να είναι πολύ διαφορετική. Σύμφωνα με μια θεωρία, ο Χάρι Πότερ δεν είναι κληρονόμος του Σλίθεριν αλλά του Γκρίφιντορ. Η θεωρία βασίζεται στο γεγονός ότι στο τέλος, το αγόρι χτυπά τον πραγματικό κληρονόμο του Σλίθεριν, τον Τομ Ρίντ, βάζοντας τέλος στη σύγκρουση μεταξύ των ιδρυτών του Hogwarts. Μην ξεχνάμε και το σπαθί, έτσι;

Ο Χάγκριντ πήρε τον Αραγκόγκ από τον Νιουτ Σκάμαντερ

via GIPHY

Στο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά, ο Αραγκόγκ λέει στον Χάρι Πότερ ότι ήρθε από μια μακρινή χώρα σε μια τσέπη ενός ταξιδιώτη. Είναι επίσης γνωστό ότι ο Νιούτ Σκαμάντερ επέστρεψε στο Χόγκουαρτς αφού ταξίδεψε σε 5 ηπείρους μελετώντας διάφορα φανταστικά πλάσματα. Εάν αυτό είναι αλήθεια, μπορεί να δούμε πραγματικά τον Νιουτ να δίνει τον Άραγκογκ στον Χάγκριντ σε κάποια ταινία.

Η καθηγήτρια Τρελόνι κάτι ήξερε

via GIPHY

Η Τρελόνι λέει στον Χάρι Πότερ ότι τα γενέθλιά του είναι στα μέσα του χειμώνα. Εκείνος γέλασε μαζί της γιατί όλοι ήξεραν ότι το αγόρι που έζησε γεννήθηκε καλοκαίρι. Ωστόσο, τα γενέθλια του Τομ Ρίντλ (Βόλντεμορτ) ήταν στις 31 Δεκεμβρίου. Ίσως μπορούσε να δει μέρος της ψυχής του στον Χάρι. Αν ναι, ο Ντάμπλντορ ήξερε τι έκανε όταν την προσέλαβε.

Ο Κρίντενς είναι ο παππούς του Σέβερους Σνέιπ

via GIPHY

Ο Κρίντενς είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα φιγούρα και οι  potterheads θεωρούσαν ότι ήταν ο πατέρας του Βόλντεμορτ ή και ακόμη και ο παππούς του καθηγητή Σνέιπ. Ο Σνέιπ γεννήθηκε σε οικογένεια μάγισσας και μαγκλ. Η μητέρα του, Εϊλίν Πρινς, γεννήθηκε τη δεκαετία του 1930 και επειδή τα γεγονότα που περιγράφονται στο Fantastic Beasts έλαβαν χώρα το 1926, ο Κρίντενς μπορεί να είναι ο πατέρας της. Κρατάμε τις αποστάσεις μας από αυτή τη θεωρία.

Η περίπτωση Λόκχαρτ

via GIPHY

Η πρόσληψη του ναρκισσιστή καθηγητή Λόκχαρτ είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έκανε ποτέ ο Ντάμπλντορ. Ωστόσο, πολλοί βρήκαν έναν τρόπο να εξηγήσουν γιατί ο Ντάμπλντορ μπορεί να το έκανε αυτό. Σύμφωνα με τη θεωρία τους, προσέλαβε τον Λόκχαρτ για να δείξει σε ολόκληρο τον κόσμο το αληθινό πρόσωπό του. Γνωρίζουμε το αποτέλεσμα: Όταν έπρεπε να αντιμετώπισε τον πραγματικό κίνδυνο, έδειξε τη δειλία του και η καριέρα του καταστράφηκε.