Από νέα που αφορούν τον Έλον Μασκ, έχουμε ακόμα ένα. Δεν είμαστε εμπαθείς, αλλά δεν πέφτουμε και από τα σύννεφα διαβάζοντας πως ο εκκεντρικός πελούσιος που πρόσφατα απασχόλησε τον πλανήτη με την πρόθεσή του να αγοράσει το Twitter, παρενόχλησε μια αεροσυνοδό. Δεν το λέμε εμείς, το λέει το Business Insider.

Σε άλλα νέα, σύμφωνα με άρθρο του μέσου, το 2016 ο Έλον Μασκ παρενόχλησε σεξουαλικά μια αεροσυνοδό στο ιδιωτικό του τζετ. Συγκεκριμένα, ενώ η γυναίκα του έκανε μασάζ, ο Μασκ κατέβασε το παντελόνι του, «αποκαλύπτοντάς» της τα γεννητικά του όργανα. Παράλληλα, της χάιδεψε το πόδι, προτείνοντάς της το συμβατικό μασαζάκι να καταλήξει σε happy ending, με αντάλλαγμα ένα άλογο.

Τώρα το victim blaming πρέπει να έχει φτάσει στην άκρη της γλώσσας σου, και είσαι έτοιμος να ρωτήσεις γιατί του έκανε μασάζ η αεροσυνοδός. Λοιπόν, η κοπέλα δούλευε για τη SpaceX. Από τη στιγμή που ξεκίνησε να δουλεύει, ανώτεροί της από το περιβάλλον της εταιρείας την ενθάρρυναν να βγάλει δίπλωμα μασέρ, ώστε να μπορεί να παρέχει τη συγκεκριμένη υπηρεσία στον CEO της εταιρείας. Δηλαδή, τον Μασκ. Η λογική; Θα μπορεί έτσι να πετάει περισσότερο μαζί του και θα ανεβάσει την αμοιβή της. Στο μεταξύ, ήταν γνωστό πως η κοπέλα ασχολούταν με την ιππασία. Έτσι εξηγείται και η πρόταση με αντάλλαγμα το άλογο.

Η αεροσυνοδός δεν δέχτηκε την πρόταση του Έλον Μασκ, πιστεύοντας πως θα καταφέρει να συνεχίσει τη δουλειά της, σαν να μη συνέβη τίποτα. Ωστόσο, δεν άργησε να διαπιστώσει πως οι βάρδιές της άρχισαν να μειώνονται, με αποτέλεσμα να θεωρήσει πως τιμωρείται για την επιλογή της. Έτσι, προσέφυγε σε δικηγόρο – εργατολόγο. Η κατάληξη της ιστορίας ήταν ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός με την SpaceX, με το ύψος της αποζημίωσης για τη σιωπή της να ανέρχεται στα 250 χιλιάδες δολάρια.

Μέρος του συμβιβασμού ήταν και το μην αποκαλύψει τίποτε για όλα αυτά, όπως και το να μην κινηθεί νομικά. Αυτό βέβαια μπορεί να δεσμεύει την ίδια, αλλά δε δεσμεύει μια ανώνυμη φίλη της, η οποία γνωρίζει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και πήρε μέρος και στην νομική διαδικασία ως μάρτυρας όταν της το ζήτησε το γραφείο του εργατολόγου. Αυτό μάλιστα χωρίς γνώση του θύματος, που δεν είχε ιδέα πως θα γίνει όλο αυτό. Η φίλη από την πλευρά της λέει πως  Σημαντικό κίνητρο για αυτή την απόφαση, σύμφωνα με την ίδια, ήταν το ότι είναι και η ίδια επιζώσα σεξουαλικής κακοποίησης. Το να παραμείνει σιωπηλή, είπε, θα την έκανε συνένοχη. Η ταυτότητα και των δύο γυναικών είναι γνωστή στο Business Insider, το οποίο ως πηγή δεν έχει μόνο τη μαρτυρία της φίλης, αλλά έχει πρόσβαση στο βασικό νομικό έγγραφο της καταγγελίας, σε αρκετά email και σε άλλα ντοκουμέντα.

«Ένιωσα απολύτως την ευθύνη να το δημοσιοποιήσω, ειδικά τώρα. Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Κάποιος με τόση δύναμη να προκαλεί τόσο μεγάλη ζημιά και στη συνέχεια απλά να ρίχνει κάτι λεφτά στο πρόβλημα, αυτό δεν είναι ανάληψης ευθύνης. Υπάρχουν αρπακτικά σε όλο τον κόσμο. Αλλά όταν κάποιος είναι ιδιαίτερα πλούσιος και ισχυρός, έχουν κυριολεκτικά συστήματα που είναι σαν ένα μηχάνημα που δουλεύει για αυτούς, που το στήνουν ώστε να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν», δήλωσε. «Όταν επιλέγεις να μείνεις σιωπηλός, ναι, γίνεσαι μέρος αυτού του συστήματος. Γίνεσαι μέρος αυτής της μηχανής που επιτρέπει σε κάποιον σαν τον Έλον Μασκ να συνεχίσει να κάνει τα φρικτά πράγματα που έχει κάνει.»

Ο Μασκ έχει ήδη αρνηθεί τις κατηγορίες.

https://twitter.com/elonmusk/status/1527496917579612161?ref_src=twsrc%5Etfw