Μετά τις εξοργιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης για το τι είναι βιασμός και συναίνεση και την εκπληκτικά γρήγορη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου, επτά γυναίκες καταθέτουν μήνυση στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Την είδηση, κόντρα σε ό,τι ίσως περίμενε κανείς, έκανε γνωστή το ekklisiaonline.gr, το οποίο δίνει στη δημοσιότητα επιστολή που απέστειλαν επώνυμα οι γυναίκες αυτές. Τονίζοντας τη βαρβαρότητα του “να σε κακοποιούν δυο φορές”, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μήνυση για έναν σκληρά ρεαλιστικό λόγο: “Για αυτό σε μηνύουμε, γιατί ξέρουμε ότι οι δικοί σου δεν θα σε τιμωρήσουν”.

Μετά την εξαιρετική, to-the-point τοποθέτηση της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου για το πώς στη Ελλάδα γίναμε λίγο πιο συνειδητοί για τα δικαιώματα των ζώων, αλλά για εκείνα των γυναικών όχι και τόσο, η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπου κάνει ένα πολύ σημαντικό σχόλιο περί ευθυνών. “Δεν φταίει ο μωρός”, αναφέρει η ηθοποιός, “η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την εκπομπή”.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους: 

«Δεν με πείραξαν τόσο τα σιχαματα που ξεστόμισε ο μητροπολίτης.

Αναμενόμενα ίσως.

Με πείραξε όμως πολύ,που οι άνθρωποι που του έδωσαν βήμα δεν αντέδρασαν. Δεν προφύλαξαν τους τηλεθεατές τους από αυτόν τον εμετό.

Άφησαν κορίτσια και γυναίκες να ακούσουν τον εφιαλτικό ήχο μιας άλλης εποχής.

Ούτε καν η γυναίκα της παρέας δεν ψέλλισε κάτι…Αν ήταν στο στούντιο φαντάζομαι θα του φιλούσε το χέρι.

Όχι λοιπόν δεν φταίει ο Μωρος.

Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την εκπομπή».

Ό,τι πιο σωστό διαβάσαμε σχετικά.