Αχ, Ελλάδα μου. Πόσες συγκινήσεις μας προσφέρεις καθημερινά, πόσες ωραίες εικόνες, γεύσεις και στιγμές μας χαρίζεις με κάθε ανατολή του ηλίου. Σε ευχαριστούμε που υπάρχεις, σε ευχαριστούμε που έχεις ανοίξει την αγκαλιά σου και δέχεσαι κάθε σουρεάλ σκηνικό σαν να μην τρέχει τίποτα. Χωρίς εσένα, αυτός ο γάμος σε χωριό της Αχαΐας θα ήταν βαρετός, ένας από τους πολλούς που αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε.

Κυρίες και κύριοι, καθίστε κάπου αναπαυτικά, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας όπως μοιράστηκε και η εφημερίδα Πελοπόννησος με τους αναγνώστες της, μια ιστορία από ένα γαμήλιο γλέντι. Ευτυχώς έχουμε δει και GoT και τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να το σχολιάσουμε ή να το αναφέρουμε όμως, μην μπερδεύεστε.

To περιστατικό, σύμφωνα με την εφημερίδα, συνέβη το περασμένο Σάββατο σε χωριό της Αχαΐας. Η παραγγελιά είχε δοθεί από τους συγγενείς του γαμπρού, όμως εκείνη την στιγμή χόρευαν οι συγγενείς της νύφης. Ο πεθερός της, μαζί με τα παιδιά του επιχείρησε να ανέβει στην πίσταα αλλά οι συμπέθεροί του συνέχισαν να χορεύουν.

Αυτό ήταν!

via GIPHY

-Εκανα παραγγελιά, αφήστε με να χορέψω για τον γιο μου, είπε ο πατέρας!
-Τώρα χορεύουμε εμείς, απάντησε ο συμπέθερος. 

Κουβέντα την κουβέντα, παραλίγο να πιαστούν στα χέρια τα δύο σόγια. Μάλιστα, δύο νεαροί λογομάχησαν εντονότερα από τους υπόλοιπους, έπεσαν και κάτι σπρωξιές, κάτι “σουπαμουπες”  και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να τους χωρίσουν.

Ευτυχώς, το επεισόδιο έληξε μετά από λίγο. Μόνο που ο γαμπρός είναι πασίγνωστος στην τοπική κοινωνία στα «ορεινά» και στο τραπέζι είχαν κληθεί πολλοί… Δεν μπλέκεις! Οσο για το ζευγάρι; Επειδή είναι πολύ αγαπημένοι, κοιτούσαν τα συγγενικά τους πρόσωπα με ανοιχτό το στόμα.

Βαθιά επαρχία, βαθιά Ελλάδα. Ζούμε στην καλύτερη χώρα του κόσμου, να το θυμάστε αυτό.