Οι αθλητές, συνήθως, κρατούν τις αποστάσεις τους όταν η επικαιρότητα γυρίζει γύρω από πολιτικά σκάνδαλα, την ακρίβεια, τις καθημερινές ανισότητες και τις κρατικές δολοφονίες. Δεν είναι όλοι οι αθλητές ίδιοι, όμως, αφού, ανάμεσα στους πολλούς που ζουν στο δικό τους κόσμο, υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ζήσουν και να προβληματιστούν στον ίδιο κόσμο με τον απλό λαό και τους ανθρώπους που δίνουν τους δικούς τους αγώνες για ένα κόσμο πιο δίκαιο.

Ένας από αυτούς τους αθλητές που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στο σύστημα που καταπιέζει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, είναι ο Νίκος Παππάς, ο μπασκετμπολίστας που θα μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει τη στιγμή που γραφόταν αυτό το κείμενο, αλλά επέλεξε να βρεθεί στην πορεία που πραγματοποιούν συλλογικότητες και κόμματα από την Αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Σήμερα (Τρίτη 6 Δεκεμβρίου), άλλωστε, συμπληρώνονται 14 χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια. Μάλιστα, ο Νίκος Παππάς βρέθηκε στην κεφαλή της πορείας στο πλάι της Μάγδας Φύσσα, θέλοντας να συμπαρασταθεί και στον χαμό του δικού της γιου.

Για την ώρα, παραμένει άγνωστο αν θα δώσει το παρών και στο αντίστοιχο κάλεσμα που υπάρχει στις 21:00 το βράδυ για συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα. Παρ’ όλα αυτά, για ακόμη μια φορά, ο Νίκος Παππάς έδειξε ότι δεν έχει καμία διάθεση να γίνει κυρ Παντελής και αποφάσισε, έστω και με την παρουσία του στην πορεία, να δώσει το παράδειγμα.