Πάνω από 4 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κατέβασαν την εφαρμογή κατά τις πρώτες πέντε ημέρες του Δεκεμβρίου. Την ίδια χρονική περίοδο, οι χρήστες ξόδεψαν πάνω από 8 εκατομμύρια δολάρια στην εφαρμογή. Η Prisma Labs, η εταιρεία πίσω από τη Lensa, έγινε  viral το 2016 με μια παρόμοια (αν και λιγότερο ισχυρή) εφαρμογή που μετέτρεψε τις φωτογραφίες από smartphone σε πίνακες ζωγραφικής. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπουν στην εφαρμογή να παράγει πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα από την προκάτοχό της. Η εφαρμογή είδε περίπου 13,5 εκατομμύρια εγκαταστάσεις παγκοσμίως τις πρώτες 12 ημέρες του Δεκεμβρίου, έξι φορές περισσότερες από τις 2 εκατομμύρια που είχε τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Sensor Tower. Δεν είναι μυστικό ότι στους ανθρώπους αρέσει να βλέπουν όμορφες φωτογραφίες τους.

https://twitter.com/PrismaAI/status/1600137426776621056?ref_src=twsrc%5Etfw

Οι εταιρείες προσπαθούν να σας δελεάσουν να δώσετε τα δεδομένα σας και λαμβάνετε κάτι σε αντάλλαγμα, που είναι ευχάριστες εμπειρίες. Η εφαρμογή χρειάζεται τουλάχιστον 10 φωτογραφίες ενός ατόμου για να δημιουργήσει ένα πορτρέτο του. Κάθε εφαρμογή στο τηλέφωνό σας συλλέγει πιθανώς περισσότερα δεδομένα από όσα φαντάζεστε. Ακόμα κι αν αποφασίσετε να εμπιστευτείτε τη Lensa με τα προσωπικά σας δεδομένα, είναι πολύ πιθανό τα δεδομένα να αλλάξουν χέρια εάν η εταιρεία εξαγοραστεί στο μέλλον. Όταν κάνετε λήψη του Lensa, έχετε μια δωρεάν δοκιμή επτά ημερών και, στη συνέχεια, έχετε την επιλογή να πληρώσετε μια εφάπαξ χρέωση για έναν συγκεκριμένο αριθμό μοναδικών avatar. Η απαιτούμενη σάρωση προσώπου έχει συνέπειες όμως.

https://t.co/5WCSQqJa3I

Σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της Lensa, “συλλέγουν και αποθηκεύουν τα Δεδομένα Προσώπου σας για τη λειτουργία ηλεκτρονικής επεξεργασίας” και “διαγράφονται αυτόματα εντός 24 ωρών μετά την επεξεργασία τους από τη Lensa. Σε περίπτωση χρήσης της λειτουργίας Magic Avatars, οι φωτογραφίες διαγράφονται αυτόματα μετά τη δημιουργία των αποτελεσμάτων AI. Πώς το διαγράφουν;

Τα προσωπικά δεδομένα παρέχονται συνήθως όταν οι χρήστες δημιουργούν έναν λογαριασμό και μπορούν να περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως το όνομά τους, το email ή ακόμα και τη διεύθυνση κατοικίας τους.

Οι κίνδυνοι της τεχνητής νοημοσύνης περιλαμβάνουν τη δημιουργία ψηφιακών ανθρώπων που μπορούν να μιλούν και να υποδύονται πραγματικούς ανθρώπους. Το γεγονός ότι η Lensa χρησιμοποιεί περιεχόμενο χρήστη για να εκπαιδεύσει περαιτέρω το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της, όπως αναφέρεται στη συμφωνία χρήστη της εφαρμογής, θα πρέπει να ανησυχήσει το κοινό.