Να πούμε ότι κρατάμε τις αποστάσεις μας από τη δίκη που έστησαν στο Reddit διάφοροι ανήσυχοι με τον κινηματογράφο για τις (σε αρκετές περιπτώσεις) καλές έως και εξαιρετικές ταινίες που όμως έκαναν τα λαθάκια τους στο κάστινγκ; Όχι δεν θα το κάνουμε καθώς συμφωνούμε σε αρκετά από τα 7 παραδείγματα που θα διαβάσετε παρακάτω. Όχι σε όλα όμως, το ξεκαθαρίζουμε αυτό. Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν υποστηρίζουμε ότι είναι κακοί ηθοποιοί αλλά, πώς να το κάνουμε, δεν «κόλλησαν» με το υπόλοιπο καστ ούτε με το εκάστοτε στόρι των ταινιών.

Αλλά ξέρετε πολύ καλά πώς λειτουργεί ο κόσμος του διαδικτύου. Όταν δεν αρέσει κάτι σε κάποιον, θα το μοιραστεί μαζί με άλλους για να δει αν συμφωνούν μαζί του. Επιζητά αυτή την επιβεβαίωση και το Reddit, εκτός από το Instagram και το Facebook, είναι ένα καλό μέρος γα να τη λάβεις ή απλά να κλήσεις για τους προβληματισμούς σου. Ε, σε αυτό το topic που θα διαβάσετε, διάφορα προφίλ με περίεργα ονόματα, μίλησααν για τους ηθοποιούς που δεν τους έκανα το κλικ. Εσείς τι λέτε, συμφωνείτε μαζί τους;

Κάμερον Ντίαζ – Οι συμμορίες της Νέας Υόρκης

«Όποτε αρχίζω να βλέπω την ταινία, πάντα ξεχνάω ότι είναι σε αυτήν και όταν εμφανίζεται στην οθόνη, απλώς απογοητεύομαι». Εντάξει, η απογοήτευση είναι βαριά λέξη αλλά δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. 

Τζέσι Άιζενμπεργκ – Batman v Superman: Dawn of Justice

«Ο Lex είναι ψυχρός και υπολογιστικός. Ο χαρακτήρας του Τζέσι ήταν κάτι άλλο. Αν ήταν ακριβώς η ίδια ταινία, αλλά ο κακός ήταν ένας τρελός επιστήμονας ονόματι Hans Gleeber ή κάτι τέτοιο, με τον Τζέσι να δίνει την ίδια ακριβώς ερμηνεία, νομίζω ότι θα ήταν υπέροχο» έγραψε ο u/sharrrper και ένας άλλος χρήστης, συμπλήρωσε: «είναι μια από τις χειρότερες αποφάσεις κάστινγκ που ελήφθησαν ποτέ στην ιστορία του κινηματογράφου. Πραγματικά με εξοργίζει όταν το σκέφτομαι». Καλά, η ταινία ήταν μέτρια πάντως.

Εδώ, ναι. Θα κρατήσουμε τις αποστάσεις μας: Ραμί Μάλεκ – Bohemian Rhapsody

«Δεν είχε απολύτως τίποτα από το χάρισμα του Φρέντι, Μέρκιουρι ούτε καν λίγο. Ακόμη και μια δίλεπτη συνέντευξη με τον Φρέντι έχει περισσότερη ενέργεια από ό,τι είχε σε ολόκληρη την ταινία».

Κέβιν Κόστνερ – Robin Hood: Prince of Thieves

Ανέκδοτο. «Ο Άλαν Ρίκμαν, ο Μόργκαν Φρίμαν και σχεδόν όλοι οι άλλοι είχαν εξαιρετικές ερμηνείες, αλλά ο Κόστνερ… Παρ’όλα αυτά, είναι μια καλή ταινία».

Τζόνι Ντεπ – Fantastic Beasts and Where to Find Them

«Απλώς δεν ανήκει εκεί. Η ερμηνεία του είναι καλή, ήταν ακπληκτικός την ομιλία του στη δεύτερη ταινία, αλλά δεν κολλάει στο Potter World». Φίλε u/Gathee, τρομερό επιχείρημα…

Ο Κιάνου Ριβς – Bram Stoker’s Dracula

«Αυτό μου ήρθε αμέσως στο μυαλό. Τραβάει όλη την ταινία προς τα κάτω, κάτι που είναι μεγάλο κρίμα. Ο Όλντμαν είναι υπέροχος ως Δράκουλας» και «Αν δεν είχε παίξει στην ταινία, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα υπήρχε καμία συζήτηση ότι αυτή ήταν η καλύτερη και πιο πιστή μεταφορά του Δράκουλα». Κιάνου, μην τους ακούς, γενικά σου έχουμε αδυναμία.

Ντον Τσιντλ – Marvel Cinematic Universe movies

«Μην με παρεξηγείτε, ο Ντον Τσιντλ είναι φοβερός και του αξίζει απόλυτα ένας φοβερός ρόλος στις ταινίες της Marvel. Αλλά είναι δύσκολο για μένα να τον βλέπω σε αυτόν τον στρατιωτικό/αεροπορικό ρόλο», «τoν Τσιντλ τον ξεχνάς απίστευτα εύκολα» και «Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ είχε πολύ περισσότερη χημεία με τον Χάουαρντ από ό,τι με τον Τσίντλ. Πιστεύεις ότι ο Χάουαρντ και ο Ντάουνι ήταν φίλοι». Μάλλον ο Τσιντλ δεν θα φορέσει ξανά τη στολή του.