Γέρος… Που λέει ο λόγος. Τα παιδιά των 90s κρατάνε ακόμα. Είναι λίγο πριν ή λίγο μετά τα 30 και μπορούν να πουν χωρίς να τους κοιτάξει κάποιος με μισό μάτι πως ναι, πέρασαν οικονομικές, πνευματικές και υγειονομικές κρίσεις και όμως, είναι ακόμα εδώ, άσχετα αν πλέον βρισκόμαστε στο 2023. Αλλά δεν θα πούμε ψέματα, τότε ίσως να ήταν καλύτερα. Όταν λέμε «τότε», εννοούμε πριν μπει το 2000. Ελάτε τώρα, ήταν λίγο πιο αγνές οι εποχές. 

Τι εννοούμε.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια καλή old school εικόνα για να σας κάνει να σταματήσετε λίγο από τη δουλειά που κάνετε στον υπολογιστή σας και να αναπολήσετε τα νιάτα σας, τότε που σας έδωσαν ένα βραβείο οι γονείς σας για το ρεκόρ τραυματισμών στα γόνατά σας. Αυτή είναι η δύναμη μιας καλής φωτογραφίας, ανοίγει την πόρτα σε μια βαθιά λαχτάρα για τις «παλιές καλές μέρες» και σας υπενθυμίζει πώς ήταν τα πράγματα παλιά. 

Η σελίδα Retro Tech Dreams στο Twitter  κάνει αυτό ακριβώς: μοιράζει ασύστολα μεγάλες δόσεις νοσταλγίας. Ο λογαριασμός ποστάρει φωτογραφίες vintage τεχνολογίας και υπολογιστών που μπορεί να χτυπήσουν κάπου μέσα σας και να σας ξυπνήσουν μνήμες, ειδικά αν είστε παιδιά που μεγάλωσαν στις δεκαετίες του ’80 ή του ’90. Άντε, θα βάλουμε και του 2000. 

Εν τω μεταξύ, εδώ είμαστε και εμείς, ξεσκονίζουμε το GameBoy Color (έπρεπε να αλλάξουμε τις μπαταρίες, αλλά η κασέτα Pokémon Yellow εξακολουθεί να λειτουργεί άψογα), παίζουμε φιδάκι σε χοντρά τηλέφωνα Nokia και θυμόμαστε τα Windows XP. Θα λέμε ότι επιβιώσαμε και από αυτά. 

Αχ αυτοί οι κωδικοί

Για κάποιο λόγο μας άρεσε, τώρα απλά πιάνει πολύ χώρο

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που κυκλοφόρησε ποτέ, vol.1

Nαι, ναι, ξέρουμε. Δάκρυσες και εσύ μαζί μας.

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν ποτέ, vol2.

Ακόμα περιμένουμε να κλείσει ο υπολογιστής.

Δεν είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν ποτέ. Αλλά είχε την πλάκα του.