“Ποιο ήταν πιο σημαντικό γεγονός για τον πολιτισμό μας; Η Αναγέννηση ή το “Single Ladies” της Beyoncé;” ρωτάει με κάθε σοβαρότητα τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης η οικοδέσποινα του πιο απίθανου ντοκιμαντέρ (mockumentary είναι στην ουσία για την ιστορία της ανθρωπότητας). “Γιατί λένε ότι είναι μυστήριο πώς χτίστηκαν οι πυραμίδες, όταν προφανώς είναι απλά μεγάλα τούβλα σε ένα τρίγωνο;” και θέλεις να δώσεις συγχαρητήρια σε όποιον της γράφει το σουρεαλιστικό σενάριο. 

https://twitter.com/BBCTwo?ref_src=twsrc%5Etfw

Η Νταϊάν Μόργκαν δίνει ρεσιτάλ ως ακαταμάχητα ηλίθια που παρουσιάζει ολόκληρη την ιστορία του Ανθρώπινου Πολιτισμού από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα, καλύπτοντας όλα τα κύρια κομμάτια της Ιστορίας, της Επιστήμης, του Πολιτισμού και της Θρησκείας. Spoiler: Οι άνθρωποι των σπηλαίων δεν ήταν ποτέ σε πόλεμο με τις αγελάδες.

Οι Έλληνες γελάμε όταν μάθαμε ότι η “εφεύρεση” μας για τις ελιές ξεπέρασε τη δημοκρατία. Βάζει ακαδημαϊκό να παραδεχτεί on camera ότι ο Ιησούς είναι το πρώτο θύμα της κουλτούρας της ακύρωσης. Ένας από τους λόγους που γνωρίζουμε ακόμα για τους Ρωμαίους σήμερα είναι η Wikipedia, λέει η Φιλομίνα και πραγματικά γελάς δυνατά. Και μαθαίνεις ότι στην πραγματικότητα το Σινικό Τείχος της Κίνας δεν φαίνεται από το διάστημα. 

https://twitter.com/hashtag/Cunk?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Το “Cunk on Earth¨”  έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Netflix στις 31 Ιανουαρίου, δίνοντας στους θεατές μια περιήγηση στον κόσμο μέσα από τα μάτια της παρουσιάστριας Philomena Cunk. Και είναι, κυρίως, η κλασική κριτική του Τσάρλι Μπρούκερ (Black Mirror) για τη σύγχρονη πολιτική, τον καπιταλισμό και την τεχνολογία. Είναι ένα meta σχόλιο, μια τεράστια κριτική για τον τρόπο που οι άνθρωποι με τοξική αυτοπεποίθηση ισχυρίζονται ότι κατέχουν την μοναδική αλήθεια επείδη διάβασαν κάτι που ταιριάζει στην αντιληπτική νοημοσύνη τους. Επί παραδείγματι, κάτι για τα εμβόλια, την πανδημία. Μιλάμε για καθαρόαιμη σάτιρα. Οι Βρετανοί το έχουν τελειοποιήσει. Εμείς δεν μπορούμε καν να το φανταστούμε. Γιατί; Γιατί μιλάμε για χιούμορ που είναι σνομπ “σφαλιάρα” στους αποψάκηδες που στην ουσία δεν κατανοούν τα μισά θέματα που σχολιάζουν. Και κανείς δεν θέλει να αισθάνεται ηλίθιος. Το παράδοξο είναι ότι όντως μπορεί κάποιος να μάθει πράγματα από το Cunk on Earth  για την εξέλιξη της ανθρωπότητας.