Χάος και καταστροφή. Αν δύο λέξεις μπορούν να περιγράψουν την  κατάσταση στη Νότια Τουρκία και τη Συρία, είναι αυτές. Λίγες ώρες μετά των σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, έχει γίνει γνωστό πως, για την ώρα, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 1.500 άνθρωποι, πάνω από 5.000 τραυματίστηκαν ενώ κατέρρευσαν 2.800 κτήρια. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι μετασεισμοί είναι ξεπερνούν τους 50.

Οι παραπάνω αριθμοί, δυστυχώς, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να συνεχίσουν να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, αν σκεφτούμε ότι έχουν καταρρεύσει πολυκατοικίες σε πόλεις όπως τα Άδανα, η Γκαζιάντεπ, η Σανλιούρφα, η Ντιγιάρμπακιρ. Στην Ισκέντερουν και στην Αντιγιαμάν, μάλιστα, υποχώρησαν δημόσια νοσοκομεία και σύμφωνα με το «CNN Turk», ο σεισμός ήταν ο δεύτερος ισχυρότερος που έχει καταγραφεί στην ιστορία της Τουρκίας.

Εδώ και κάποιες μέρες ωστόσο και συγκεκριμένα από τις 3 Φεβρουαρίου, ένας Ολλανδός ερευνητής είχε κάνει μια ανάρτηση στο Twitter και αυτή η ανάρτηση, όπως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, έγινε viral αφού στην ουσία είχε προβλέψει τον φονικό σεισμό στην Τουρκία. Ο ερευνητής ονομάζεται Frank Hoogerbeets, εργάζεται στο ολλανδικό ινστιτούτο «Solar System Geometry Survey» και όχι, δεν έχι καμία συγγένεα με τον Νοστράδαμο. Τη δουλειά του έκανε απλά ο άνθρωπος. 

Πριν τη μεγάλη δόνηση (72 ώρες πριν) είχε γράψει στο Twitter: «Aργά ή γρήγορα θα γίνει ένας σεισμός περίπου 7,5 Ρίχτερ σε αυτή την περιοχή (Νότια-Κεντρική Τουρκία, Ιορδανία, Συρία, Λίβανος)».

https://twitter.com/hashtag/earthquake?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

O Ολλανδός που δεν είναι ταξιδιώτης του χρόνου αλλά ερευνητής, επανήλθε σήμερα και σε νέα ανάρτησή του, ανέφερε: «Συμπαραστέκομαι με όλη μου την καρδιά σε όλους όσοι επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία. Όπως δήλωσα νωρίτερα, αργά ή γρήγορα αυτό θα συνέβαινε σε αυτή την περιοχή, παρόμοια με τα έτη 115 και 526. Πριν από αυτούς τους σεισμούς προηγείται πάντα κρίσιμη πλανητική γεωμετρία, όπως είχαμε στις 4-5 Φεβρουαρίου».

https://twitter.com/hogrbe/status/1622473107318398977?ref_src=twsrc%5Etfw

Δυστυχώς, ο Hoogerbeets, έπεσε μέσα με τη δόνηση που καταγράφηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας και αφήνει πίσω της εκατοντάδες θύματα και ανυπολόγιστες ζημιές.