Επίθεση από μια ομάδα περίπου 30 ατόμων δέχθηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης την ώρα που βρισκόταν στα Εξάρχεια και πιο συγκεκριμένα στην οδό Βαλτετσίου, μαζί με μέλη του ευρωπαϊκού ΜέΡα25. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια ομάδα αρκετών ατόμων (περίπου 20-30) του επιτέθηκε πρώτα φραστικά λέγοντάς του «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες μνημόνια». Αφού τον προπηλάκισαν λεκτικά, στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν έξω από το εστιατόριο. Ο ένας εξ αυτών, του έριξε γροθιά στη μύτη κι άρχισε να τον κλοτσάει στο πρόσωπο, όταν βρέθηκε στο έδαφος. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός με κάταγμα στη μύτη. Οι γιατροί του νοσοκομείου προέβησαν στην τοποθέτηση νάρθηκα, καθώς ο κ.Βαρουφάκης υπέστη κάταγμα ρινός, μετά την επίθεση σε βάρος του έξω από το εστιατόριο «Γιάντες» στην οδό Βαλτετσίου, στα Εξάρχεια.

Τον χτύπησαν 20 κουκουλοφόροι

Η επίθεση εις βάρος του Γιάννη Βαρουφάκη, γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, σημειώθηκε μεταξύ 9 και 9.30 το βράδυ της Παρασκευής (10/3). Άγνωστοι, κουκουλοφόροι, φέρονται να κάλεσαν εκτός του εστιατορίου τον οικονομολόγο και πολιτικό και κινήθηκαν εναντίον του, γρονθοκοπώντας τον. Ομάδα 20 ατόμων τον τράβηξε έξω από το εστιατόριο, τον έριξαν κάτω, τον κλώτσησαν και του έσπασαν τη μύτη,

«Έλα έξω εσύ που ψήφισες τα μνημόνια»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης γευμάτιζε στο γνωστό εστιατόριο των Εξαρχείων με τη σύζυγό του Δανάη και τη συντονιστική επιτροπή του DIEM25, όταν ομάδα περίπου 20 ατόμων που περνούσε απ’ έξω άρχισε να τον βρίζει, φωνάζοντάς του «έλα έξω εσύ που ψήφισες μνημόνια».

Οι ίδιοι μπήκαν στο εστιατόριο και, για να μην συνεχιστεί η ένταση, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 βγήκε έξω. Τότε του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον. Μάλιστα, ένας εξ αυτών του έριξε μπουνιά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και στη συνέχεια, ο ίδιος τον κλώτσησε με δύναμη και πάλι στο πρόσωπο, ενώ κατέγραφαν την επίθεση σε βίντεο.

 

Υπενθυμίζεται ότι το 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πέσει θύμα επίθεσης, όταν είχε βρεθεί ξανά στο ίδιο σημείο με την σύζυγό του, Δανάη Στράτου. Τότε, ομάδα περίπου 40 ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους είχαν μπει στο εστιατόριο και πέταξαν ένα μπουκάλι νερού προς αυτούς και του φώναξαν να φύγει από τα Εξάρχεια.

Με πληροφορίες από το intronews.