Πρεμιέρα έκανε χθες για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με το 2night show. Πρώτη καλεσμένη η Ιωάννα Τούνη, σχετικά αναμενόμενο αν αναλογιστεί κανείς ότι η Τούνη μίλησε πρόσφατα δημοσίως για ένα ροζ βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.
 
Ο Γρηγόρης προσπάθησε με κόπο να μην κιτρινίσει τη συνέντευξη.Ούτως ή άλλως είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, αλλά κυρίως ακόμα εκκρεμούν δικαστήρια. Στο τέλος της συνέντευξης ο παρουσιαστής λέει με ύφος γέρου σοφού: “και μια τελευταία ερώτηση πριν σε χαιρετίσω, τα σκέφτεσαι τώρα πλέον όλα διπλά;”. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Γρηγόρης έκανε αυτή την ερώτηση νομίζοντας πως βοηθά και νομίζοντας ότι έδωσε για κλείσιμο ένα όμορφο μήνυμα. Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Η έλλειψη αντίληψης. Ο πουριτανισμός είναι βαθιά ριζωμένος μέσα μας και δυστυχώς αδυνατούμε να το συνειδητοποιήσουμε, ακόμα κι αν πολλές φορές έχουμε αγνές προθέσεις.Τέτοιου είδους ερωτήσεις/παρατηρήσεις όχι μόνο δεν βοηθάνε, αλλά διαιωνίζουν το πρόβλημα. 

Όχι, δεν υπάρχει κάτι να σκεφτεί διπλά καμία κοπέλα για το συγκεκριμένο θέμα. Το σώμα της η κάθε κοπέλα το κάνει ότι θέλει, ότι γουστάρει και ότι ποθεί. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, μιλάμε για μια πράξη ψυχικού βιασμού. Κάποιος αποφάσισε να μαγνητοσκοπήσει την ερωτική στιγμή της κοπέλας εν αγνοία της και μετά ,πάλι εν αγνοία της, να το δημοσιεύει στο ίντερνετ.  

Τι να σκεφτεί δίπλα; Αν θα ερωτευτεί; Αν θα κάνει σεξ; Τι; 

Ο τόνος και τρόπος της ερώτησης δημιουργεί αυτομάτως ένα αίσθημα ενοχής στη συνεντευξιαζόμενη και περνάει το λάθος μήνυμα. Το μόνο που καταφέρνουν τέτοιους είδους ερωτήσεις είναι να στιγματίζουν την κακοποιημένη γυναίκα. Τίποτα άλλο. Καμία απολύτως βοήθεια. Ο τηλεθεατής αλλάζει κανάλι και σκέφτεται, “Ε μωρέ το κορίτσι έκανε ένα λάθος αλλά εντάξει από εδώ και πέρα θα προσέχει”. Δεν υπάρχει καμία διάθεση αμφισβήτησης των προθέσεων του Αρναούτογλου, ειλικρινά. Όταν όμως εν έτει 2020 προσεγγίζουμε τέτοια ζητήματα με αυτόν τον τρόπο, καταλαβαίνει κανείς πόσες χιλιετίες πίσω είμαστε. 

Καλύτερα Γρηγόρη και κάθε Γρηγόρη που έχεις πρόσβαση και βήμα στο δημόσιο λόγο, την επόμενη φορά που θα μιλήσεις, να το σκεφτείς διπλά.

 

https://www.youtube.com/watch?v=WwJEniNvG-A