Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ηλικίας 35 ετών, μερικές φορές μιλάει σε ποτήρια με  νερό, ελπίζοντας να τα καθαρίσει με θετική σκέψη πριν τα πιει. Ο Τομ Μπρέιντι, 45 ετών, ευαγγελίζεται υποτιθέμενα συμπληρώματα που αψηφούν την ηλικία και πούδρες ενυδάτωσης. Η Μαντόνα σας πειράζει μετά. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, 38 ετών, λέγεται ότι ξοδεύει 1,5 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο για το σώμα του. Όλοι οι παραπάνω στον τομέα της σύγχρονης επιστήμης υγείας, είναι ερασιτέχνες σε σύγκριση με τον Μπράιαν Τζόνσον. Αυτός πήγε την ρουτίνα αντιγήρανσης σε άλλο λέβελ. 

Η ομάδα του Τζόνσον, με επικεφαλής τον 29χρονο γιατρό αναγεννητικής ιατρικής Oliver Zolman , έχει δεσμευτεί να βοηθήσει στην αναστροφή της διαδικασίας γήρανσης σε κάθε όργανο του Τζόνσον.  Το 45χρονο πειραματόζωο τους πληρώνει 2 εκατομμύρια το χρόνο γιατί θέλει να έχει τον εγκέφαλο, την καρδιά, τους πνεύμονες, το συκώτι, τα νεφρά, τους τένοντες, τα δόντια, το δέρμα, τα μαλλιά, την ουροδόχο κύστη, το πέος και το ορθό ενός 18χρονου. Τα πειράματα αυτά τα ονομάζουν Project Blueprint .

Κάθε μήνα, υπομένει επίσης δεκάδες ιατρικές επεμβάσεις, μερικές αρκετά ακραίες και επώδυνες, στη συνέχεια μετρά τα αποτελέσματά τους με πρόσθετες εξετάσεις αίματος, μαγνητικές τομογραφίες, υπερήχους και κολονοσκοπήσεις. Υπάρχουν κάποιες προφανείς ενδείξεις ότι ο Τζόνσον είναι τουλάχιστον πιο υγιής από τους περισσότερους 45χρονους. Το σωματικό του λίπος κυμαίνεται μεταξύ 5% και 6%. Αλλά αυτό που έχει συμβεί μέσα στο σώμα του είναι που ενθουσιάζει περισσότερο τους γιατρούς του. Λένε ότι οι εξετάσεις του δείχνουν ότι έχει μειώσει τη συνολική βιολογική του ηλικία κατά τουλάχιστον πέντε χρόνια. Τα αποτελέσματά τους υποδηλώνουν ότι έχει την καρδιά ενός 37χρονου, το δέρμα ενός 28χρονου και την ικανότητα και τη φυσική κατάσταση των πνευμόνων ενός 18χρονου.

Γιατί το κάνει αυτό;

Στα 30 του, ο Τζόνσον δημιούργησε μια εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών που ονομάζεται Braintree Payment Solutions LLC . Ήταν μια τεράστια επιτυχία, αλλά οι πολλές ώρες και το άγχος τον άφησαν υπέρβαρο και βαθιά κατάθλιψη, στα όρια της αυτοκτονίας. Αυτή μάλλον είναι η απάντηση.

Κάθε πρωί, ξεκινώντας στις 5 π.μ., ο Τζόνσον παίρνει δύο ντουζίνες συμπληρώματα και φάρμακα. Υπάρχει λυκοπένιο για την υγεία των αρτηριών και του δέρματος, μετφορμίνη για την πρόληψη των πολυπόδων του εντέρου,  κουρκουμάς, μαύρο πιπέρι και ρίζα τζίντζερ για τα ηπατικά ένζυμα και για τη μείωση της φλεγμονής, ψευδάργυρο για να συμπληρώσει τη vegan διατροφή του και μια μικροδόση λιθίου για την υγεία του εγκεφάλου. Στη συνέχεια ακολουθεί μια ωριαία προπόνηση, που αποτελείται από 25 διαφορετικές ασκήσεις και έναν πράσινο χυμό γεμάτο με κρεατίνη, φλαβανόλες κακάο, πεπτίδια κολλαγόνου. Καθημερινά, μετρά το βάρος του, τον δείκτη μάζας σώματος και το σωματικό του λίπος και παρακολουθεί τη θερμοκρασία του σώματός του σε εγρήγορση, τη γλυκόζη στο αίμα, τις διακυμάνσεις του καρδιακού ρυθμού και τα επίπεδα οξυγόνου ενώ κοιμάται.

Για να επιδιορθώσει τις βλάβες από τον ήλιο στο δέρμα του, ο Τζόνσον εφαρμόζει επτά καθημερινές κρέμες και κάνει εβδομαδιαία peeling με οξύ και θεραπεία με λέιζερ και έχει αρχίσει να μένει μακριά από τον ήλιο. Για να βελτιώσει την ακοή στο αριστερό του αυτί (το οποίο υπέφερε από τα παιδικά του ταξίδια για κυνήγι στη Γιούτα), κάνει ηχοθεραπεία, η οποία δοκιμάζει τα όρια των συχνοτήτων που μπορεί να ακούσει και στη συνέχεια παράγει ακουστούς ήχους που διεγείρουν τα κύτταρα στο αυτί και τον εγκέφαλό του.

Ο Τζόνσον άκουσε το μερίδιο της κριτικής του από ανθρώπους που τον κατηγόρησαν ότι έχει διατροφική ή ψυχολογική διαταραχή ή ότι είναι παραληρηματικός ζηλωτής υγείας που κάνει τη ζωή του με τον πιο βαρετό, περιοριστικό τρόπο. Κάποιοι άνθρωποι απλά έχουν πάρα πολλά χρήματα, θα πούμε εμείς.

Πήγη: Bloomberg

Διαβάστε ακόμη στο Provocateur:

Εμίλια Κλαρκ, σε “πείραξαν” οι μισογύνηδες για τις άφιλτρες φωτό σου;

Κανένα GNTM: Πρακτορείο μοντέλων σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στον ηλικιακό ρατσισμό

“Θα γίνεις unfuckable”: Η Ναόμι Γουοτς μιλά για το στίγμα των άνω των 40 καλύτερα από τον καθένα