Το 1977, ο Roald Dahl δημοσίευσε μια πιο σκοτεινή συλλογή ιστοριών. Το “The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More” γράφτηκε κατά τη διάρκεια όλης της ζωής του συγγραφέα, ένας συνδυασμός αυτοβιογραφίας και μυθοπλασίας. Πρόκειται για τη δεύτερη διασκευή βιβλίου του Roald Dahl από τον Wes Anderson μετά τον «Απίθανο κύριο Φοξ» καθώς και για την πρώτη του ταινία για το Netflix.

Σύμφωνα με την περιγραφή της στο IMDb, η ταινία λέγεται ότι εξιστορεί διάφορες ιστορίες, αλλά το κύριο νήμα ακολουθεί τον Henry Sugar, έναν άνθρωπο με την ικανότητα να «βλέπει μέσα από αντικείμενα και να προβλέπει το μέλλον με τη βοήθεια ενός βιβλίου που έκλεψε». Πρωταγωνιστές: οι Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Dev Patel και Ben Kingsley.

Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους, το “The Wonderful Story of Henry Sugar” θα είναι διαθέσιμο για παρακολούθηση στο Netflix από τις 13 Οκτωβρίου. Ο Benedict Cumberbatch θα υποδυθεί τον ομότιτλο ήρωα, ο οποίος θα θέσει το ερώτημα: «Αν μπορούσες να δεις με τα μάτια κλειστά… θα χρησιμοποιούσες τη δύναμη σου για καλό ή για προσωπικό όφελος»; To Netflix εξαγόρασε την Roald Dahl Story Company τον Σεπτέμβριο του 2021. In Wes Anderson we trust.

Τι είπε σε πρόσφατη συνέντευξη για την ταινία αυτή o Wes Anderson; «Ήξερα το έργο του Roald Dahl πολύ πριν τον “Απίθανο κύριο Φοξ”. Είχα συναντήσει τη χήρα του, Lindsay Dahl, όταν γύριζα την Οικογένεια Τενενμπάουμ 20 χρόνια πριν. Ήθελα να ασχοληθώ με το “Henry Sugar” για χρόνια. Είχαν κρατήσει την ιστορία αυτή για εμένα γιατί ήμασταν φίλοι. Η Lindsay έδωσε τον έλεγχο στον εγγονό του Dahl, Luke. Περίμεναν εμένα, ωστόσο δεν είχα ανακαλύψει πως να προσεγγίσω το υλικό. Ήξερα πως αυτό που μου άρεσε από την ιστορία αυτή ήταν η πένα του Dahl, οι λέξεις του. Δεν μπορούσα να βρω την απάντηση, αλλά ξαφνικά μου ήρθε. Δεν είναι μεγάλου μήκους ταινία. Αλλά πιο πολύ 37 λεπτών ή κάτι τέτοιο. Τη στιγμή που ήμουν έτοιμος, η οικογένεια Dahl δεν είχε πλέον πνευματικά δικαιώματα. Είχαν πουλήσει τα πάντα στο Netflix».