Όπως γνωρίζεις το Oppenheimer κάνει το δικό του χαμό στις αίθουσες. Τα γράψαμε εδώ, αλλά και εδώ. Σε κάθε περίπτωση να πας να το δεις. To biopic του Νόλαν, που για πολλούς δεν είναι παρά μια προβολή της αντίληψης που έχει ο Νόλαν για τον εαυτό του, έχει σηκώσει πολλές συζητήσεις.

Πολλοί εντόπισαν μια ιστορική ανακρίβεια κατά τη διάρκεια μιας σκηνής και το buzzfeed (και όχι μόνο) φρόντισε ώστε να τη μάθει όλος ο κόσμος. Ο Οπενχάιμερ μιλά σε μια ομάδα ανθρώπων στο Los Alamos, στην πόλη που χτίστηκε από το μηδέν, στη μέση του πουθενά, προκειμένου να φιλοξενήσει όλες τις ερευνητικές εργασίες και δοκιμές που απαιτούνταν για την ανάπτυξη της ατομικής βόμβας.

Η σκηνή, η οποία υποτίθεται ότι εξελίσσεται το 1945, δείχνει άτομα από το πλήθος να κρατούν αμερικανικές σημαίες με 50 αστέρια (ως γνωστόν, κάθε αστέρι της αστερόεσσας αντιστοιχεί και σε μία πολιτεία). Αφού πούμε μπράβο σε εκείνους που κάθισαν και μέτρησαν ένα προς ένα τα αστεράκια στο καρέ, πάμε να εξηγήσουμε την ανακρίβεια.

Η αμερικανική σημαία είχε 50 αστέρια από το 1949 και μετά (και όχι νωρίτερα), όταν και καθιερώθηκε επίσημα από τον τότε πρόεδρο Αιζενχάουερ.

Λεπτομέρεια θα πεις και θα έχεις δίκιο. Αλλά έχει την πλάκα της.