Η εποχή που τα tattoos θεωρούνταν δακτυλοδεικτούμενο subculture που προκαλούσε σχόλια, έχει παρέλθει. Πλέον τα tattoos έχουν γίνει μέρος της κουλτούρας μας, τρόπος έκφρασης και μια μορφή τέχνης αποδεκτή από τους περισσότερους -ακόμα και από τους διστακτικούς και δύσπιστους.

Και η αλήθεια είναι ότι η ελληνική tattoo σκηνή βρίσκεται στην καλύτερη περίοδό της με artists που έχουν αναγνωριστεί για το έργο τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Πλέον, στην Ελλάδα μπορούμε να βρούμε κάποιον να μας κάνει tattoo σε ό,τι στυλ θέλουμε -και μάλιστα να είναι πραγματικά εξαιρετικό. 

Κλείσε το εισιτήριό σου για το 7o Athens Tattoo Expo εδώ

Όλο το tattoo community σε ένα σημείο

Τους καλύτερους tattoo artists θα δούμε επί τω έργω στο 7ο Athens Tattoo Expo, τη μεγάλη γιορτή του τατουάζ στην Ελλάδα. Για τρεις μέρες, στις 10, 11 και 12 Νοεμβρίου, οι tattoo artists-είδωλα της χώρας, αλλά και πολλοί ανερχόμενοι καλλιτέχνες που αξίζει να γνωρίσεις θα βρίσκονται στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι για να πάρουμε μια μικρή “γεύση” από τη δουλειά τους, αλλά και να τους γνωρίσουμε από κοντά.

Θα υπάρχει live tatooing, δίνοντάς μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά με πόση λεπτομέρεια, δεξιοτεχνία, αγάπη και μεγάλη δημιουργικότητα κάνουν κάθε σχέδιο οι μεγάλοι artists και να βρούμε αυτόν που μας κάνει το “κλικ” για το επόμενο tattoo που θα “χτυπήσουμε”, αλλά και tattoo contests, όπου θα αναδειχθούν τα καλύτερα tribal tattoos, τα καλύτερα color tattoos, τα καλύτερα dotism tattoos,  τα καλύτερα black & grey και τα καλύτερα japanese. 

Όμως, το Athens Tattoo Expo δεν είναι απλώς ένα tattoo exhibition event, είναι ένα μεγάλο πάρτυ που ενώνει τους λάτρεις των τατουάζ και έχει τα πάντα για να περάσουμε καλά. Εκτός από live tattooing και διαγωνισμούς, θα υπάρχουν εντυπωσιακά Art Exhibitions, Game Rooms για λίγο fun και εντυπωσιακά skate και bike shows, αλλά και show με Body Painting και ακροβατικά. Φυσικά, όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν χωρίς μουσική να δίνει τον ρυθμό. Προετοιμάσου λοιπόν, για δυνατά DJ sets και μουσικάρες από live bands. Είναι λοιπόν, ό,τι πρέπει για ένα weekend γεμάτο μελάνι και διασκέδαση!

Tattoo & Barbering: συμμαχία

Στον χώρο του Athens Tattoo Expo θα γίνει και το 4ο Barber Expo, ενώνοντας αυτές τις δύο εναλλακτικές μορφές τέχνης σε ένα melting pot που αξίζει να βιώσεις. Δίπλα στους καλύτερους Έλληνες tattoo artists θα βρίσκονται 20 από τα πιο γνωστά barber shops της χώρας, προσφέροντας το δικό τους μοναδικό θέαμα. 

Το barbering ήταν για πολύ καιρό μια ξεχασμένη τέχνη, όμως τα τελευταία χρόνια γνωρίζει και πάλι τη δόξα του, με κάποιους δεξιοτέχνες στο ψαλίδι να κάνουν θαύματα και να μετατρέπουν το ανδρικό grooming σε ολόκληρη επιστήμη. Και φυσικά το σύγχρονο barbering δεν περιορίζεται μόνο σε ένα κούρεμα “στο πόδι”, αλλά είναι μια ολόκληρη υπηρεσία -απόλυτα απολαυστική- που πολλές φορές περιλαμβάνει περιποίηση γενειάδας, ξύρισμα με φαλτσέτα και ζεστές πετσέτες, beard trimming με razor lines ή shaver και ένα σωρό άλλα που δίνουν ένα άψογο στυλ.

Στο 4ο Barber Expo λοιπόν, οι κορυφαίοι κουρείς της Ελλάδας θα είναι παρόντες με περίπτερα γεμάτα ενέργεια και ταλέντο. Εκεί, θα έχουμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε από κοντά, να δούμε τις τεχνικές τους και να ανακαλύψουμε τις τελευταίες τάσεις στο κούρεμα. Δε θα λείπουν διαγωνισμοί που θα φέρουν στο προσκήνιο εντυπωσιακά κουρέματα που μοιάζουν με εναλλακτικά έργα τέχνης, σεμινάρια από τους top of the top και φυσικά, δε θα έλειπε το live barbering, όπου θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε τους μετρ της τέχνης εν δράσει!

Το Make-A-Wish Ελλάδος στο Athens Tattoo Expo

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο τριήμερο του Athens Tattoo Expo που έχει γίνει ετήσιος θεσμός και επισκεπτόμαστε πιστά κάθε φθινόπωρο, θα βρίσκεται και περίπτερο του Make-A-Wish Ελλάδος, όπου tattoo artists του φεστιβάλ θα “χτυπούν” tattoo-αστεράκια, με σκοπό να στηρίξουν την πολύ σημαντική δράση του Οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), η οποία φροντίζει να γίνονται τα όνειρα των παιδιών ηλικίας 3 έως 18 ετών που το έχουν ανάγκη πραγματικότητα. Το κόστος για το tattoo είναι μόλις 20 ευρώ, τα οποία θα δοθούν εξ’ ολοκλήρου στον οργανισμό.

Κλείσε το εισιτήριό σου για το 7o Athens Tattoo Expo εδώ (το αντίτιμο για tattoo-αστεράκι το πληρώνεις extra στο περίπτερο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος))

More info:

7ο ATHENS TATTOO EXPO

10, 11 & 12 Νοεμβρίου

Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Γκάζι (google maps)

Μέρες & Ώρες:

Παρασκευή 14:00 – 23:00

Σάββατο  11:00 – 23:00

Κυριακή   11:00 – 22:00