Από το καλοκαίρι του 2019, ο Αντίνοος Αλμπάνης, με ένα story του στο Instagram είχε αποκαλύψει τη μάχη που έδινε. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του αλλά και να δώσει μερικές χρήσιμες συμβουλές σε όσους αντιμετωπίζουν την ίδια ασθένεια.

Ο γνωστός ηθοποιός τόνισε το πόσο σπουδαίο είναι κάποιος να προλαβαίνει τις καταστάσεις και αυτό, μπορεί να γίνει με την πρόληψη και τους τακτικούς ελέγχους. Το μήνυμα του, λοιπόν, είναι «Εξετάσου τώρα».

Στην ανάρτησή του, υπάρχει ένα εκτενές κείμενο που συνδυάζει τον συναισθηματισμό και τον δυναμισμό, ενώ βλέπουμε τον ίδιο με ξυρισμένο κεφάλι να λέει ήθελα μόνο να σου πω φιλιά”.

”Έχω δει τον φόβο, την αγωνία, τις λευκές μπλούζες, έχω δει τις σιωπηλές συσκέψεις, τον οίκτο, τη συγκατάβαση, έχω δει τα θεραπευτικά σχήματα, τους καθετήρες στις φλέβες, τους τομογράφους, έχω δει τον γυμνό μου ώμο, το οίδημα στο χέρι, το κατεστραμμένο μου δέρμα.

Τώρα όμως, την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, θέλω να δεις κάτι κι εσύ, εσύ, θέλω να δεις ότι δεν ντρέπομαι να δείξω την ασχήμια της αρρώστιας μου, θέλω να δεις ότι δεν έπαψα ποτέ να ονειρεύομαι, να εργάζομαι και να παράγω, θέλω να δεις ότι ακόμα και στα πιο βαθιά σκοτάδια μου άφηνα να μπαίνει φως. Θέλω να δεις ότι δεν ξέχασα να αγαπάω.

Θέλω να δεις ότι δεν υπήρξα ποτέ μελλοθάνατος, θέλω να δεις ότι αν όλοι μας αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, οι πρόωροι θάνατοι από καρκίνο θα ελαττωθούν κατά 25%. Εξετάσου τώρα, όχι για το τώρα αλλά για τον επόμενο μεγάλο έρωτα, την επόμενη αγκαλιά, τα επόμενα μπάνια, το επόμενο χαμόγελο που θα συναντήσεις τυχαία στο δρόμο”.